Prodaje se firma "Right copy"

17.12.2019. 11:48 / Izvor: Akta.ba
Prodaje se firma 'Right copy'

"Right copy" kako tvrdi njen vlasnik zadnjih godina neprekidno bilježi rast proizvodnje i prometa 20 - 25 posto.

Sarajevska kompanija Right copy koja se već 19 godina uspješno bavi grafičkim uslugama, digitalnom štampom, fotokopiranjem, printanjem colora sa svih medija, mehkim i tvrdi uvezima, spiralnim uvezima, izradom fotografija sa digitalnih fotoaparata, izradom širok dijapazona poklona, dekorativnih proizvoda, promo materijala, izradom vizuelne komunikacije je na prodaju, potvrdio je za poslovni portal Akta.ba Nihad Hrustemović, vlasnik kompanije.

Razlozi za prodaju firme su privatno - porodične prirode. Kako kaže Hrustemović, njegova cijela porodica (sinovi i supruga) je preselila u Njemačku, tako da bi im se i on pridružio po prodaji firme.

„Njihovim odlaskom sam ostao bez motiva i motora koji me je gurao. U grafičkoj industriji je potrebno više elana, entuzijazma, novih ideja, mladalačke snage, a meni njihovim odlaskom nedostaje svega pomalo i vrlo rado bi posao prepustio nekome ko ima više energije i znanja da ovaj uspješno razrađeni posao nastavi“, kazao je Hrustemović, napominjući kako je i cijena firme prihvatljiva i malo je veća od cijena mašina.

Ono što je jako važno naglasiti, kaže Hrustemović da se prodaje kompletno pravno lice sa svom opremom i radnom snagom koja ima dugododišnje iskustvo.

„Firma raspolaže mašinama za crno-bijelo i color printanje, printanje velikog formata (1,60m), UV printanje, za sublimaciono printanje i termo prenos te pogonom za uvezivanje i doradu", pojasnio je Hrustemović.

Inače, Right copy radi u unajmljenom poslovnom prostoru u neposrednoj blizini hotela Evropa u Starom gradu u Sarajevu. Ukupna površina prostora koji firma koristi je oko 105m2. Proizvodni prostor je oko 70m2 i 35m2 kancelarijsko-magacinskog prostora.

Asortiman proizvoda je prilično širok. Štampaju knjige, brošure, promotivne materijale, diplome, zahvalnice, pozivnice, sve vrste naljepnica velikog formata namijenjene za izloge i mjesta za vizuelnu komunikaciju, slike na canvasu, oslikane tapete, naljepnice za zidove, proizvode suvenirskog tipa, oslikane majice...

"Neki od naših stalnih klijenata su Turski kulturni centar, Nogometni savez BiH, Centar za edukaciju sudija i tužilaca, Biblioteka grada Sarajeva, Ekonomski fakultet, Forum Bosna, HKD Napredak, te škole kao što su Prva gimnazija, Bošnjačka gimnazija, Dom Bjelave, Ugostiteljsko-turistička škola", dodao je Hrustemović.

"Right copy"  kako tvrdi njen vlasnik zadnjih godina neprekidno bilježi rast proizvodnje i prometa 20 - 25 posto.

Više o proizvodima može se vidjeti na www.rightcopy.ba.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti