Prodaje se sarajevska firma "Right copy” d.o.o.

15.08.2018. 11:44 / Izvor: Akta.ba

Razlozi za prodaju firme su privatno - porodične prirode.

"Kompanija "Right copy" d.o.o. uspješno egzistira već 18 godina, a sada je na prodaju", potvrdio je za Akta.ba Nihad Hrustemović, vlasnik kompanije "Right copy" d.o.o. Sarajevo. Razlozi za prodaju firme su privatno - porodične prirode.

Rade u unajmljenom poslovnom prostoru u neposrednoj blizini hotela Evropa u Starom gradu u Sarajevu. Ukupna površina prostora koji firma koristi je oko 105m2. Proizvodni prostor je oko 70m2 i 35m2 kancelarijsko-magacinskog prostora.

"Prodaje se kompletno pravno lice koje ima 6 zaposlenih. Pet zaposlenika radi direktno u proizvodnji i sposobni su za samostalno izvršavanje najvećeg dijela posla, uključujući i održavanje jednog dijela mašina. Firma raspolaže mašinama za crno-bijelo i color printanje, printanje velikog formata (1,60m), UV printanje, za sublimaciono printanje i termo prenos te pogonom za uvezivanje i doradu", objasnio je Hrustemović.

Asortiman proizvoda je prilično širok, od knjiga, brošura, svih vrsta promotivnih materijala pa do diploma, zahvalnica, pozivnica i svih ostalih proizvoda na papiru. Zatim tu su različite vrste naljepnica velikog formata namijenjene za izloge i mjesta za vizuelnu komunikaciju, slike na canvasu, oslikane tapete po narudžbi, rezane naljepnice za zidove, različiti proizvodi suvenirskog tipa, oslikane majice itd. Više o proizvodima može se vidjeti na www.rightcopy.ba.

"Neki od naših stalnih klijenata su Turski kulturni centar, Nogometni savez BiH, Centar za edukaciju sudija i tužilaca, Biblioteka grada Sarajeva, Ekonomski fakultet, Forum Bosna, HKD Napredak, te škole kao što su Prva gimnazija, Bošnjačka gimnazija, Dom Bjelave, Ugostiteljsko-turistička škola itd", dodao je Hrustemović.

Značajno je napomenuti da firma "Right copy" u zadnjih godinu dana neprekidno bilježi rast proizvodnje i prometa 20 - 25 posto.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti