Pogledajte ko je i koliko imao koristi od sarajevske najluđe noći na otvorenom?

19.12.2019. 13:14 / Izvor: Akta.ba
Pogledajte ko je i koliko imao koristi od sarajevske najluđe noći na otvorenom?

U zadnje četiri godine Grad Sarajevo je za doček Nove godine na otvorenom izdvojio 847.780,00 KM (bez PDV-a) ili oko milion KM sa PDV-om.

Grad Sarajevo već tradicionalno svake godine organizuje svečani doček Nove godine na otvorenom. U zadnje četiri godine Grad je za doček ove noći izdvojio 847.780,00 KM  (bez PDV-a) ili oko milion KM sa PDV-om.

Akta.ba tim istražio je ko je i koliko imao koristi od sarajevske najluđe noći u zadnje četiri godine.

2017. godine kada nam je pjevao Dino Merlin posao vrijedan 213.675,00 KM bez PDV-a dobila je Magaza d.o.o. Sarajevo u vlasništvu Amele Dervišhalidović (supruge Dine Merlina).

Ugovor je dodijeljen putem pregovaračkog postupka jer je angažman Merlina bilo moguće izvršiti isključivo putem produkcijske kuće Magaza, za koju jedino i ekskluzivno nastupa.

Također u tenderskoj dokumentaciji je navedeno kako je suštinski razlog provođenja pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci postojanje samo jednog ponuđača na tržištu koji može ispuniti usluge koje su predmet nabavke uz obavezan angažman estradnog umjetnika Dine Merlina.

2018. godine Sarajlijama je pjevao Zdravko Čolić. Posao u vrijednosti 213.665,00 KM putem pregovaračkog postupka je dobila kompanija MBA Centar d.o.o. Sarajevo poznatija kao „Slatko i slano“ u vlasništvu Asima Kraljića (menadžera Merlina).

Kao razlog provođenja pregovaračkog postupka i prilikom ove tenderske procedure navedeno je da je nastup Zdravka Čolića bilo moguće izvršiti isključivo putem MBA Centra d.o.o.koji jedini u BiH ima "ekskluzivno pravo" da zastupa Zdravka Čolića u okviru koncerta Javnog dočeka Nove 2018. godine.

Također, navedeno je kako je i suštinski razlog za provođenje pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci sa jednim ponuđačem  postojanje samo jednog ponuđača na tržištu BiH koji može pružiti usluge koje su predmet javne nabavke uz obavezan angažman estradnog umjetnika Zdravka Čolića.

2019. godine za najluđu noć izdvojeno je iz budžeta grada 170.940,00 KM. Posao je povjeren putem pregovaračkog postupka firmi ARMENA S d.o.o. Sarajevo (Pivnica HS) u vlasništvu Mujesire Borišić.

Naime, ARMENA S d.o.o. kako je objašnjeno u tenderu ima ekskluzivno pravo da zastupa bosanskohercegovačkog kantautora Hajrudina Varešanovića/Hari Mata Hari.

Također, zanimljiv podatak koji je naveden kao razlog izbora pomenute firme je da posjeduju najsavremeniju opremu po pitanju svjetlosnih efekata te zadovoljava najviše standarde u ovom dijelu Evrope.

2020. godinu građani i posjetioci glavnog grada BiH dočekat će uz Željka Joksimovića. Posao dočeka Nove godine na otvorenom putem pregovaračkog postupka dobilo je JP Sarajevo kojim upravlja Grad Sarajevo koje ima ekskluzivno pravo da zastupa kantautora Željka Joksimovića, kao glavnog izvođača.

Vrijednost ugovora je 249.500,00 KM bez PDV-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti