Više od 200 privrednika na poslovnoj konferenciji BBI VIP biznis kluba u Tuzli

10.01.2020. 07:34 / Izvor: Akta.ba
Više od 200 privrednika na poslovnoj konferenciji BBI VIP biznis kluba u Tuzli

Više od 200 privrednika sa područja Tuzlanskog kantona prisustvovalo je prezentaciji te vrlo aktivno učestvovalo u razgovoru o korištenju potencijala najveće investicijske konferencije u regionu.

Bosna Bank International d.d. Sarajevo i njen BBI VIP biznis klub u saradnji sa Privrednom komorom Federacije BiH i Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, te Udruženjem poslodavac TK organizirali su jučer u Tuzli poslovnu konferenciju za više od 200 privrednika sa ovog područja. Cilj konferencije je predstavljanje mogućnosti i potencijala Tuzlanskog kantona na predstojećem 11. Sarajevo Business Forumu (SBF) koji će se u glavnom gradu BiH održati od 8. do 10. aprila.

Više od 200 privrednika sa područja Tuzlanskog kantona prisustvovalo je prezentaciji te vrlo aktivno učestvovalo u razgovoru o korištenju potencijala najveće investicijske konferencije u regionu.

Prisutnima se obratio ministar privrede TK Asim Hasić. On je privrednicima prezentirao subvencioniranu liniju koju je ovo ministarstvo uspostavilo sa BBI bankom i u okviru koje je privrednicima u BBI banci na raspolaganju 27 miliona KM po stopi od nula posto. Hasić je istakao značaj aktivne saradnje te naveo kako Tuzlanski kanton ima velike potencijale za investiranje, te pozvao privrednike da se prijave i učestvuju na 11. Sarajevo Business Forumu.

U fokus ovogodišnjeg Foruma je korištenje velikog potencijala bh. dijaspore.

"Naša je praksa da u pripremi ovih događaja uključimo što širi krug predstavnika kompanija i privrednih udruženja, asocijacija i komora, kako bismo u program uvrstili aktuelne teme. Današnjem VIP druženju u Tuzli prisutni su predstavnici komora, udruženja poslodavaca, razvojnih institucija, kompanija i brojni privrednici sa područja Tuzlanskog kantona. Danas smo u jednoj ugodnoj diskusiji razmijenili  informacija i iskustava o potencijalima rasta i razvoja, prioritetnih mjera koje treba preduzeti, te dali ključne smjernice kompanijama za učešće na SBF 2020. Cilj je da se identifikuju profili poslovnih partnera i investitora sa kojima bi bilo najkorisnije uspostaviti saradnju, najefikasnije i najbrže doprinijeti razvoju i povećati konkurentnost privrede Tuzlanskog kantona", izjavila je Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje sa pravnim licima BBI banke.

Organizator SBF-a, koji se već 11. godinu zaredom održava u BiH, je BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IsDB). Pokrovitelj Sarajevo Business Foruma 2020. je tročlano Predsjedništvo BiH uz podršku privrednih komora i domaćih i stranih kompanija. Poslovno-investicijska konferencija okupit će najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta.

Jedan od učesnika današnje konferencije i Sarajevo Business Foruma prethodnih godina je Suad Bešlić, vlasnik i osnivač kompanije „Sućo“ iz Živinica.

"Bavimo se proizvodnjom vatrogasnih vozila, a firma je osnovana krajem 2016.godine. Učešće na Srajevo Busiess Forumu pomoglo nam je da ostvarimo kontakte i uspostavimo saradnju sa kompanijama iz svijeta i naše proizvode uglavnom izvozimo", govori Suad Bešlić koji se nakon dvadeset i tri godine provedene u Njemačkoj vratio u domovini i pokrenuo vlastiti biznis.

Generalni direktor firme “Intral BH” Alija Šehović je također jedan od učesnika Sarajevo Business Foruma. On je pozvao svoje kolege, privrednike da se prijave i učestvuju na SBF-u kako bi pronašli nova tržišta. Inače, kompanija Intral većinu svog asortimana izvozi.

Sve informacije o 11. Sarajevo Business Forumu dstupne su na: www.sarajevobusinessforum.com, dok su informacije o subvencioniranoj liniji Tuzlanskog kantona dostupne na:  https://www.bbi.ba/bs/pravna-lica/linija-tuzlanskog-kantona

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti