Prnjavorski "Standard" povećava proizvodnju i otvara 100 novih radnih mjesta

30.01.2020. 09:47 / Izvor: Akta.ba
Prnjavorski 'Standard' povećava proizvodnju i otvara 100 novih radnih mjesta
OTVORI GALERIJU

Fabrika namještaja "Standard" u Prnjavoru u 2020. godini planira povećanje obima proizvodnje za 30 odsto.

Fabrika namještaja "Standard" u Prnjavoru, koja je nakon privatizacije prije 16 godina postala uzoran kolektiv sa modernom tehnologijom i proizvodnom paletom u skladu sa evropskim i svjetskim standardima kvaliteta, u 2020. godini planira povećanje obima proizvodnje za 30 odsto.

To je na konferenciji za medije u Prnjavoru kazao Edin Dacić, predsjednik Upravnog odbora Fabrike namještaja "Standard".

On je naglasio da je ovo povećanje realno, jer su za to stvoreni tehnološki uslovi, obezbijeđeno tržište posredstvom "Ikee", a dosadašnja iskustva su ohrabrujuća.

"Svake godine, počev od 2004, kada je firma "Daccomet" kupila većinu akcija "Standarda", utvrdila ambiciozan ali realan koncept razvoja, naši poslovni parametri imaju uzlaznu putanju. Godišnje smo zabilježili porast proizvodnje u rasponu od 10 do 15 procenata. Prošle godine vrijednost proizvodnje dostigla je 24 miliona KM, a za ovu godinu računamo da će to biti 30 miliona KM", naglasio je Dacić.

Dodaje da je uprava preduzeća, čiji je član, tokom 20 godina investirala 11 miliona evra, a u posljednje 3 godine 3 miliona evra, primarno u savremene proizvodne linije.

 

Sada najavljuju i nova zapošljavanja. Osim približno 300 radnika, kaže Dacić, u "Standardu" će do polovine ove godine otvoriti još stotinu radnih mjesta. On je i ovom prilikom apelovao na nezaposlene u regiji da se jave preduzeću i podnesu molbu za posao.

"Važno je takođe da mi radimo u skladu sa svim zakonima ove zemlje, da nikome ništa nismo dužni, da na vrijeme isplaćujemo radnicima plate, poslovnim partnerima robu i usluge, a opštini i državi poreze i ostale obaveze. Poslovnost, odgovornost i kvalitet su naši temeljni postulati", rekao je Edin Dacić novinarima, koje je nakon toga, zajedno sa saradnicima, proveo kroz pogone.

Za mašinama su radnici različitih generacija, ali je primjetan visok procenat mladih. Među njima su Dragana Demonjić iz Štrbaca i Radenko Aničić iz Potočara. Oni kažu da su veoma zadovoljni statusom i uslovima rada.

Aleksandra Repić, takođe među najmlađim radnicima, angažovana je na očuvanju životne sredine i standarda proizvodnje.

"Trećina zaposlenih u tvornici, što je veoma optimistično, čine mladi radnici. Svake godine se povećava njihov broj. To je siguran korak u budućnost koji nudi veliku perspektivu za naš kolektiv i za radnike, za njihove porodice", smatra Aleksandra.

Dodaje da uprava preduzeća organizuje učenje stranih jezika, što je još jedan važan faktor napretka i uključivanja u evropske i svjetske tokove proizvodnje.

 

 

Dragoljub Todorić, v.d. generalni direktor, prošao je sve faze u "Standardu", jer je ovdje zaposlen od 1970. godine. Veoma je optimističan.

"Rast ovogodišnje proizvodnje od 30 odsto za nas je veliki izazov, kao i stalno proširenje proizvodne palete. Sada su hit na svjetskom tržištu kafe stolići koje mi proizvodimo. To je nastavak kontinuiteta poslovnih uspjeha i politike kolektiva koji je, u to sam sasvim siguran, istinski uzor u našoj sredini", smatra Todorić.

On je uvjeren da je privatizacija ovdje, za razliku od mnogih sredina, donijela veliku i pozitivnu promjenu, prvenstveno modernizacijom, višestrukim povećanjem proizvodnje, dobrim uslovima rada i prodaje, te stalnim zapošljavanjem.

Kontakt za posao

Svi zainteresovani za zaposlenje u "Standardu" više informacija mogu dobiti putem kontakt telefona: 051/663-752 i mejl adrese: stand@teol.net.

Auto za nagradu najboljem radniku

Da bi motivisali radnike, u "Standardu" su odlučili da najboljeg, po posebnim parametrima, nagrade putničkim automobilom.

Ove sedmice novo vozilo je kupljeno i izloženo u fabričkom krugu. Na kraju godine, na svečanosti kada budu sumirali rezultate poslovne godine, biće uručeni ključevi.

 

Izvor: Srpskainfo.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti