Derubis Yachts radi nove jahte, prikolice za auta i elektrobrodove

03.02.2020. 13:58 / Izvor: Akta.ba
Derubis Yachts radi nove jahte, prikolice za auta i elektrobrodove

Derubis Yachts se planira profirilati i u proizvodnji čamaca za spašavanje koji se montiraju na velike brodove.

Kompanija Derubis Yachts iz Viteza u 2020. godinu ušla je jako dinamično. U martu će u Sarajevu predstaviti prvi brod iz nove serije modela “41 fly”.

Denis Kraljević, vlasnik pomenute kompanije je kazao kako će svi koji vide ovaj brod se uvjeriti da sve ono o čemu Derubis Yachts priča godinu dana nije prazna priča.

"Radi se o brodu na elektro pogon čime je BiH prvi i jedini proizvođač elektrobrodova u svijetu", kazao je Kraljević, te naveo kako su patentirali i nekoliko sistema.

Tokom ove godine planiraju raditi i 20 katamaran jahti za koje imaju sve preduvjete i sve gotove kalupe, kao i posloženu tehnologiju kao sigurnost za realizaciju projekta.

Ono što je važno naglasiti, jeste da Derubis Yachts jedini u svijetu proizvodi hibridne katamarane u kategoriji od 12 do 13.5 metara.

I pored navedeno, Kraljević, kaže da ne žure,važan je kvalitet, radit će sporo i biće najskuplji u svojoj kategoriji.

Najavio i početak proizvodnje prikolica za auto. Radi se o manje zahtjevnijem proizvodu od broda i to je nešto što će jednostavno realizovati u BiH.

"Radit ćemo i urbane elektrane koje proizvode struju i koje mogu služiti kao reklamni paneli", rekao je Kraljević, te napomenuo kako se planiraju profirilati i u proizvodnji čamaca za spašavanje koji se montiraju na velike brodove.

U ovom segmentu proizvodnje vidi mogućnost saradnje sa firmamam iz cijele Bosne i Hercegovine, koje imaju viziju i koje prepoznaju trenutak da je sad pravo vrijeme da uz svoj redovni posao prebace se na nešto što kroz dvije godine može biti dodatna zarada i što će rezultirati i dodatnim radnim mjestima.

Da je izazov ono što kompaniju pokreće potvrđuje i još jedan projekat koji je najavio, a koji se odnosi na proizvodnju kuća na vodi za koji imaju partnere iz Sarajeva.

"Svim ovim poslovima nešto je zajedničko. Sve su to proizvodi koji se izrađuju od poliesterske plastike uz upotrebu kalupa. To je važno jer se radi o tehnologiji koja se svugdje u svijetu obavlja ručno, ljudskim radom i samim time je to naša komparativna prednost. Naravno, otvoreni smo u tim novim poslovima za svaki vid saradnje od kooperantstva do partnerstva", pojasnio je on.

Također, najavio je da krajem godine idu i na najveći svjetski sajam karavana u Diseldorfu, gdje će kao predstavnici iz BiH imati svjetsku premijeru.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti