RAK objavio poziv za pristup otvorenom Multipleksu C

11.02.2020. 10:05 / Izvor: Akta.ba
RAK objavio poziv za pristup otvorenom Multipleksu C

Na javni poziv mogu se prijaviti svi pružaoci audio-vizuelnih medijskih usluga kojima je RAK izdao dozvolu za televizijsko emitovanje.

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) objavila je javni poziv za dostavljanje zahtjeva pružalaca audio-vizuelnih medijskih usluga za pristup otvorenom Multipleksu C za emitovanje digitalnog televizijskog signala standardne rezolucije, saopšteno je iz RAK-a.

Prijave se mogu predati do 16. marta, a javno otvaranje je 23. marta u 11.00 časova u prostorijama RAK-a. 

Na javni poziv mogu se prijaviti svi pružaoci audio-vizuelnih medijskih usluga kojima je RAK izdao dozvolu za televizijsko emitovanje koje se vrši putem zemaljske radiodifuzije, kao i dozvolu za televizijsko emitovanje posredstvom drugih elektronskih komunikacijskih mreža. 

U postupku izdavanja dozvole za ulazak u otvoreni Multipleks C prednost se daje postojećim nosiocima dozvole za televizijsko emitovanje koje se vrši putem zemaljske radiodifuzije. 

Podnosioci zahtjeva imaju pravo učešća ako do dana podnošenja zahtjeva za učešće u javnom pozivu nemaju dospjele finansijske obaveze prema RAK-u nastale po bilo kom osnovu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti