Otkazano potpisivanje ugovora u Foči

12.03.2020. 10:18 / Izvor: Akta.ba
Otkazano potpisivanje ugovora u Foči

Otkazano je za danas najavljeno potpisivanje ugovora u Foči sa pet korisnica kojima je, u okviru USAID-ovog Programa podrške marginalizovanim grupama, obezbijeđeno dodatnih 25.000 KM.

Otkazano je za danas najavljeno potpisivanje ugovora u Foči sa pet korisnica kojima je, u okviru USAID-ovog Programa podrške marginalizovanim grupama, obezbijeđeno dodatnih 25.000 KM podrške za pokretanje i razvoj biznisa žena iz marginalizovanih grupa nakon drugog kruga javnog poziva.

Iz USAID-a je saopšteno da je današnje potpisivanje otkazano u skladu sa preporukama vlada Republike Srpske i Federacije BiH u vezi sa novonastalom situacijom zbog virusa korona, te da će o nastavku ovih aktivnosti javnost biti blagovremeno upoznata.

Sredstva za ovaj projekat obezbijeđena su u saradnji sa opštinom Foča u svrhu pokretanja biznisa u oblasti poljoprivrede, uslužnih i ugostiteljskih djelatnosti, dok će preduzetnicama biti pružena finansijska i mentorska podrška u pokretanju i razvoju biznisa.

U prvom krugu podrške razvoju biznisa žena iz marginalizovanih grupa na području Foče pokrenuta su tri biznisa i već je izdvojeno 15.000 KM.

Nakon potpisivanja ugovora ukupni fond podrške iznosiće 40.000 KM i ukupno će biti podržano osam preduzetnica.

Riječ je o podršci u razvoju biznisa za žene s invaliditetom, majke lica s invaliditetom, žene iz ruralnih područja, žrtve nasilja, te nezaposlene mlade žene.

Sredstva se dodjeljuju putem Fonda za podršku razvoju biznisa marginalizovanih grupa žena koji je osnovan početkom 2017. godine i putem kojeg je do sada podržano više od 100 biznisa.

Rezultati dosadašnjeg djelovanja Fonda vidljivi su kroz održive biznise koji i dalje rastu, značajno povećanje kućnog budžeta i otvaranje novih radnih mjesta, ističe se u saopštenju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti