Izvršni direktor firme DANIALS Tešanj: Tržište zaštitne opreme se stabilizuje

30.03.2020. 09:15 / Izvor: Akta.ba
Izvršni direktor firme DANIALS Tešanj: Tržište zaštitne opreme se stabilizuje

Izvršni direktor firme DANIALS Tešanj, Hamza Hotić izjavio je za ZOS radio da se stabiliziralo tržište zaštitne opreme u Bosni i Hercegovini nakon skoro dvosedmične panike.

Izvršni direktor firme DANIALS Tešanj, Hamza Hotić izjavio je za ZOS radio da se stabiliziralo tržište zaštitne opreme u Bosni i Hercegovini nakon skoro dvosedmične panike tokom koje su građani i institucije uzimali neophodnu opremu, te je kazao:

"Smatramo da je u ovom trenutku važno naglasiti da smo brzo odreagovali, zajedno sa svojim dobavljačima i kooperantima, sa proizvodnjom zaštitnih maski, više različitih tipova, ogrtača, zaštitnih kombinezona i odijela, vizira, naočala, rukavica i klompi za potrebe bolnica, domova zdravlja, općina, civilnih zaštita i drugih institucija.

U skladu sa svojim mogućnostima smo donirali policiji i drugim institucijama nekoliko hiljada maski.

U narednom periodu očekujemo da će, barem što se tiče ove opreme, stanje u BiH koliko toliko normalizovati i da će početi tražiti sofisticiranije robe, kreveti, šatori, respiratori i slično.
Naravno, mi smo već krenuli sa partnerima i sa pripremama za narudžbe ove vrste robe. U planu nam je da doniramo i jedan dio zaštitne opreme, kao što su zaštitna odijela".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti