"Ultra cosmetics" vlažne maramice za dezinfekciju na tržištu BiH

13.04.2020. 13:18 / Izvor: Akta.ba
'Ultra cosmetics' vlažne maramice za dezinfekciju na tržištu BiH

Kompanija Skuter tržištu BiH je ponudila vlažne maramice za dezinfekciju proizvođača "Ultra cosmetics" kojeg generalno zastupaju i distribuiraju u BiH.

Kompanija Skuter tržištu BiH je ponudila vlažne maramice za dezinfekciju proizvođača "Ultra cosmetics" kojeg generalno zastupaju i distribuiraju u BiH.

Ove vlažne maramice imaju takvo svojstvo da uspješno neutrališu veliki opseg i broj mikrorganizama štetnih za zdravlje čovjeka ali, što je danas posebno bitno, uspješno neutrališu viruse sa ovojnicom u čiju skupinu spada i danas najpoznatiji virus COVID-19 ili Korona virus a što je laboratorijski testirano i dokazano.

Obzirom da je tržište BiH trenutno preplavljeno velikim brojem sredstava za neutralisanje mikroorganizama te da su kupci praktično neinformisani šta kupuju ili šta treba da kupe, ovom prilikom iz Skutera navode par bitnih činjenica koje je dobro znati prije kupovine preparata za dezinfekciju.

"Prije svega trebamo znati da je virus puno teže neutralisati nego bakterije ili recimo grinje. Također, za neutralisanje virusa koristi se više vrsta hemijskih supstanci ali trenutno u svijetu pa i kod nas preporučuju se tri supstance koje kvalitetno neutrališu viruse i to: alkohol, hlor i bezankolij klorid. Ovo je jako bitno znati jer je kod nas rasprostranjeno mišljenje da samo alkohol uništava viruse, što nije tačno. Viruse uništavaju i druge supstance, poput hlora ili bezankolij klorida. Ukoliko koristimo alkohol za dezinfekciju moramo znati da on mora biti razrijeđen sa vodom te ako je razrijeđen ispod 70% onda je praktično neučinkovit. Znači samo 70% razrijeđen alkohol je učinkovit u borbi protiv virusa", navode iz ove kompanije.

Sa drugim hemijskim supstancama koje neutrališu viruse teže je dokazati učinkovitost u dezinfekciji jer samo laboratorijske analize to mogu potvrditi. Tako su kažu na tržištu BiH primjetili više proizvođača koji deklarišu supstancu koja neutrališe viruse ali koje ne prate laboratorijski testovi koji to potvrđuju.

Sa dezinfekcijskim maramicama proizvođača "Ultra cosmetics" priča je potpuno transparentna jer je sastav i djelovanje iskazano na deklaraciji proizvoda, a iste prati laboratorijska analiza relevantnog laboratorija.

"Ultra cosmetics" je dugogodišnji proizvođač specijaliziranih vlažnih maramica za dezinfekciju koje se koriste u ustanovama i domaćinstvima širom svijeta. U svom proizvodnom asortimanu "Ultra cosmetics" nudi i pre-injection maramice koje će se nadamo se u skoroj budućnosti početi koristiti i kod nas.

Maramice za dezinfekciju su razvijene prije desetak godina ali je nažalost tek danas prepoznata njihova prednost u korištenju pa je na tržištu BiH ogromna potražnja.

Kupovinom Vlažnih dezinfekcijskih maramica "Ultra cosmetics" te korištenjem istih u dezinfekciji predmeta i ruku u potpunosti ćete, odnosno 99,99% neutralisati mikrorganizme sa predmeta ili ruku koje dezinficirate uključujući i viruse sa ovojnicom u čiju kategoriju spada i virus COVID-19.

Sve navedeno potvrđeno je u referentnom laboratoriju i to u THOR laboratoriji u Italiji.(Technical Service Laboratory, THOR Specialties, Via Del Pontaccio 2, I-21020 Casale Litta (VA), ITALY). Broj analize Technical service report No.01215, february 2015.)

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti