Cijene nafte u svijetu padaju, a kod nas?

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Cijene nafte u svijetu padaju, a kod nas?

Na benzinskim pumpama u Federaciji Bosni i Hercegovini i nije baš bilo drastičnog smanjenja.

21.04.2020. 12:08 / Izvor: Akta.ba

Barel sirove nafte prodavao se jučer po najnižoj cijeni u povijesti i to za minus 37 dolara po barelu, zbog nedostatnih kapaciteta za skladištenjem nafte. Na benzinskim pumpama u Federaciji Bosni i Hercegovini i nije baš bilo drastičnog smanjenja. Cijene su slične onim koje smo objavili prije sedam dana, tek neke pumpe su imale mali pad cijena.

Prema podacima dostupnim putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine, koja pruža uvid u cijene na svim benzinskim pumpama u Federaciji Bosne i Hercegovine, u Sarajevu najniža cijena dizela D5 bila je na benzinskoj pumi BPI, a ditela D4 na G-Petrolu i Brkić Petrolu.

(Pregled najnižih cijena dizela u Sarajevu)

 

U Mostaru cijene su bile nešto veće, a najniže na pumpama Energopetrola, BSP Oila, Ti Oila, Seleca, Petrola BH, Hife, G petrola.

 

(Pregled najnižih cijena dizela u Mostaru)

 

U Zenici najniže cijene od jutros su na pumpama Brkić Petrola, Energopetrola i Ti Oila.

(Pregled najnižih cijena dizela u Zenici)

 

Inače, kako tvrde stručnjaci padu cijena nafte pridonijela je pandemija koronavirusa zbog koje su blokirani određeni sektori privredea, te cjenovni rat između Saudijske Arabije i Rusije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti