Petričević: Nastavak podrške domaćim privrednicima

12.05.2020. 16:46 / Izvor: SRNA
Petričević: Nastavak podrške domaćim privrednicima

Ministarstvo želi da u ovim teškim vremenima za domaću privredu pošalje poruku i utiče na svijest potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je da je resorno ministarstvo u stalnom kontaktu sa domaćim privrednim društvima, koja će podržavati i u narednom periodu.

"Kroz svoje kapacitete i nadležnosti radit ćemo na uvezivanju kompanija i pronalasku partnera u Republici Srpskoj i regionu", rekao je Petričević novinarima u Aleksandrovcu u opštini Laktaši, gdje je posjetio kompaniju "Dukat".

Prema njegovim riječima, Ministarstvo želi da u ovim teškim vremenima za domaću privredu pošalje poruku i utiče na svijest potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda.

"Na taj način čuvamo radna mjesta, jačamo domaću privredu i svakako više novca zadržavamo u Republici Srpskoj", naglasio je Petričević.

Petričević je rekao da je danas posjetio uspješnu domaću kompaniju čiji su proizvodi već godinama prepoznatljiv brend na tržištu Republike Srpske.

"Riječ je o kompaniji koja se bavi proizvodnjom sredstava za dezinfekciju, koji su u trenutnoj situaciji bili deficitarni na tržištu", istakao je Petričević.

Direktor proizvodnje u kompaniji "Dukat" Dragan Ždrnja rekao je da ova kompanija zapošljava 363 radnika, a njih 112 radi u proizvodnji.

"Proizvodimo šest vlastitih brendova. U procesu proizvodnje konstantno usavršavamo kvalitet proizvoda, a prednost dajemo domaćim sirovinama. U vrijeme krize izazvane virusom korona nismo otpuštali radnike, a u planu je proširenje proizvodnje i uvođenje novih proizvoda za dezinfekciju", naveo je on.

Ždrnja kaže da je centrala kompanije u Banjaluci i da vrše distribuciju 20 robnih marki poznatih regionalnih proizvođača iz još tri poslovne jedinice na teritoriji BiH.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti