Bosanska Krupa: Jednokratna novčana pomoć za one koji su ostali bez posla

03.06.2020. 13:52 / Izvor: Akta.ba
Bosanska Krupa: Jednokratna novčana pomoć za one koji su ostali bez posla

Općina Bosanska Krupa je danas objavila javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći.

Općina Bosanska Krupa je danas objavila javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći licima kojima je u vrijeme trajanja stanja prirodne nesreće izazvane virusom COVID-19 prestao radni odnos. Poziv se odnosi na one radnike koji po dobijanju otkaza nisu ostvarili pravo na naknadu Službe za zapošljavanje USK.

Pravo na pomoć imaju lica kojima je prestanak radnog odnosa utvrđen za vrijeme trajanja prirodne nesreće, koja na dan proglašenja prirodne nesreće imaju prebivalište na području općine Bosanska Krupa, koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih i lica koja nisu ostvarila drugi vid jednokratne novčane pomoći iz nadležnosti Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona - Biroa rada Bosanska Krupa.

"Poziv je za sve one građane Bosanske Krupe koji su usljed pandemije koronavirusa ostali bez posla a koji nisu ostvarili pravo na naknadu Biroa za zapošljavanje. Svi koji se prijave na poziv i dokažu da su ostali bez posla, dostave minimum dokumentacije, dobit će iznos od 379 KM kao jednokratnu pomoć koliko i iznosi pomenuta naknada Biroa“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa.

Javni poziv kojim su propisani uslovi za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć, potrebna dokumentacija, rokovi i način dodjele novčanih sredstava objavljen je na stranici Općine Bosanska Krupa i oglasnim pločama, a otvoren je do 1. jula 2020. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti