Turistička zajednica Kantona Sarajevo okupila turističke zajednice iz cijele BiH

06.06.2020. 08:17 / Izvor: Akta.ba
Turistička zajednica Kantona Sarajevo okupila turističke zajednice iz cijele BiH

Ovo je bio prvi zajednički sastanak na kojem su se okupili predstavnici turističkih zajednica i organizacija iz FBiH i RS na jednom mjestu.

Na inicijativu predsjednice Turističke zajednice Kantona Sarajevo Azre Džigal, u Sarajevu je 4. i 5. juna, održan sastanak predstavnika turističkih zajednica i organizacija iz Bosne i Hercegovine.

Nakon dugo vremena, ovo je bio prvi zajednički sastanak na kojem su se okupili predstavnici turističkih zajednica i organizacija iz Federacije BiH i Republike Srpske na jednom mjestu, navodi se u saopćenju.

"Na višesatnom sastanku raspravljalo se o trenutnoj situaciji u turizmu nakon pandemije COVID-19, kao i o planovima i idejama za budući period, s akcentom na zajedničkom djelovanju i boljoj koordinaciji između turističkih zajednica i organizacija. Dogovorena je zajednička promocija turizma i turističke ponude cijele države, kao i izrada visokokvalitetne mape Bosne i Hercegovine s turističkim atrakcijama na cijeloj teritoriji", saopćeno je iz TZKS.

Ovom sastanku su, uz domaćine iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo, prisustvovali predstavnici turističkih zajednica Tuzlanskog i Srednjebosanskog kantona/Kantona Srednja Bosna, Turističke zajednice Grada Bihaća i Grada Tuzle, Turističke organizacije Republike Srpske, turističkih organizacija Trebinja i Pala, te predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, predstavnici udruženja 'Kupujmo domaće', kao i incijative Odmori u BiH.

Dogovoreno je da se ovakva praksa okupljanja predstavnika turističkih zajednica i organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine nastavi i ubuduće, a naredni sastanak održat će se u Tuzli. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti