Skupština opštine Prnjavor usvojila paket mjera podrške lokalnoj privredi

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Skupština opštine Prnjavor usvojila paket mjera podrške lokalnoj privredi

Privredni subjekti kojima je bio zabranjen rad imat će pravo na oslobađanje 100 odsto pripadajućeg dijela obaveze za vrijeme trajanja zabrane, dok će poslovni subjekti kojima je bio ograničen rad imati pravo na oslobađanje 50 odsto.

14.06.2020. 09:19 / Izvor: SRNA

Skupština opštine Prnjavor usvojila je juče paket mjera podrške lokalnoj privredi za ublažavanje posljedica epidemije virusa korona koji uključuje odluke o subvenciji komunalne takse za isticanje poslovnog imena, o oslobađanju plaćanja komunalne naknade za ovu godinu i o oslobađanju plaćanja zakupa za zauzimanje javne površine za 2020.

Privredni subjekti kojima je bio zabranjen rad imat će pravo na oslobađanje 100 odsto pripadajućeg dijela obaveze za vrijeme trajanja zabrane, dok će poslovni subjekti kojima je bio ograničen rad imati pravo na oslobađanje 50 odsto.

Usvojen je i amandman Kluba SNSD-a kojim se traži od Komunalnog preduzeća "Park" da razmotri mogućnosti otpisa potraživanja za odvoz smeća pravnim licima na području opštine Prnjavor čiji je rad zabranjen ili ograničen za vrijeme trajanja epidemije virusa korona.

Odbornici su danas usvojili informaciju o preduzetim mjerama i aktivnostima na suzbijanju i sprječavanju širenja virusa korona na području opštine Prnjavor u periodu od 27. februara do 21. maja.

Predsjednik Skupštine opštine Željko Simić kaže da je izvještaj koji je opštinski Štab za vanredne situacije podnio odbornicima dobar pokazatelj šta se radilo u proteklom periodu po pitanju virusa korona, predstavljene su sve mjere i aktivnosti preduzete u proteklom periodu, finansijski troškovi i donacije.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izjavio je da je na sjednici preovladao stav da je opštinski Štab za vanredne situacije djelovao pravovremeno, efikasno i efektivno, što je dalo pozitivne rezultate.

On je rekao da opštinski Štab i dalje radi u punom kapacitetu i napomenuo da je sada na pojedincima da li će se ponašati odgovorno i poštovati propisane mjere.

Tomaš kaže da u narednom periodu slijedi pomoć privrednim subjektima koji su bili pogođeni potpunom ili djelimičnom obustavom rada.

"Takvi poslovni subjekti bit će oslobođeni svih naknada koje imaju prema opštini Prnjavor, a mi smo sve ove aktivnosti usaglasili s njima na privrednom savjetu" , pojasnio je on.

Tomaš je naveo da su na zasjedanju odborničku podršku dobili i izvještaji o izvršenju budžeta opštine za prošlu godinu, o radu načelnika i opštinske uprave, kao i izvještaji o radu javnih preduzeća, ustanova i škola sa područja opštine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti