Odlični prvi rezultati ekološko-prodajne akcije 'Staro za novo s popustom'
OTVORI GALERIJU

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Odlični prvi rezultati ekološko-prodajne akcije "Staro za novo s popustom"

Kupci Gorenja zamijenili 436 komada starih aparata za nove velike kućanske aparate u ukupnoj masi od 23.675 kg.

19.06.2020. 11:57 / Izvor: Akta.ba

U sklopu zajedničke ekološko-prodajne akcije "Staro za novo s popustom" koja se provodi u maloprodajnim objektima Gorenje STUDIO u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Banja Luci i Zenici, u saradnji sa Gorenje Commerce u periodu od 13.aprila do 15.juna ove godine, prikupljeno je i uspješno predato na reciklažu ukupno 436 kom. velikih kućanskih aparata i frižidera. Ukupna težina prikupljenih starih aparata u proteklom periodu iznosi 23.675 kg.

Godišnji cilj 2.000 aparata

Stari aparati su početkom mjeseca juna, putem ovlaštenog operatera ZEOS eko-sistem,predati na dalje zbrinjavanje u skladu sa zakonskim i ekološkim propisima. Sa 436 kom. prikupljenih aparata tokom dva mjeseca trajanja akcije već je prikupljeno 21,8% od ukupno postavljenog cilja koji je planiran, a to je 2.000 komada velikih kućanskih aparata u Bosni i Hercegovini za godinu dana, te su tako nastavljeni pozitivni trendovi odziva građana na ovu akciju, od koje očekujemo i veće količine u periodu naredna dva do tri mjeseca. 

Ovi rezultati su ostvareni u vrijeme pandemije koronavirusa, što ih čini još boljima, s obzirom na okolnosti koje su vladale na tržištu. Za sve predate stare kućanske aparate u sklopu ove akcije, kupci u Gorenje STUDIJIMA su ostvarili dodatni ekološki popust od 5% za kupovinu novog velikog kućanskog aparata Gorenje, koji se kombinuje sa ostalim aktuelnim popustima u trgovinama. Time kupci nastavljaju davati svoj doprinos očuvanju životne sredine i odgovornog postupanja prema okolišu propisnim zbrinjavanjem starog aparata i nastavkom korištenja novog aparata većeg energetskog razreda i boljih performansi.

Zaštita životne sredine

Podsjećamo kupce da je ovo druga godina u kojoj zajednički Gorenje Commerce sa svojim maloprodajnim objektima Gorenje STUDIJIMA i ovlašteni operater ZEOS eko-sistem provode ovu ekološko-prodajnu akciju na tržištu Bosne i Hercegovine, u sklopu koje je u prošloj godini prikupljeno i sigurno zbrinuto 1.789 kom. velikih kućanskih aparata ukupne mase 107.033 kg. 

Ovim projektom Gorenje i ZEOS eko-sistem nastoje dodatno educirati i stimulisati odgovorno ponašanje kupaca u Bosni i Hercegovini, koji se odluče svoj stari aparat zbrinuti na ekološki način. Realizacijom ideje preuzimanja starih aparata od građana uspostavljena je nova mreža sakupljanja i zbrinjavanja što je bio i osnovni cilj društva ZEOS eko-sistem, jer se na taj način ovaj e-otpad usmjerava u legalne tokove reciklaže u našoj državi. Time ove dvije kompanije pokazuju svoj status jednih od lidera na tržištu u promovisanju cirkularne ekonomije, odgovornog i ekološkog postupanja prema okolišu i čuvanju ograničenih neobnovljivih prirodnih resursa. 

Nastavite pratiti rezultate naše akcije pod jedinstvenim heštegom #2000recikliranihapratauBiH ili se informišite više posjetom najbližem Gorenje STUDIJU ili našim Facebook stranicama Gorenje BiH i ZEOS eko-sistem, Instagram stranicama Gorenje_BiH i ZEOS.ba ili na web stranicama: www.gorenje.ba www.zeos.ba

Sve o akciji pročitajte ovdje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti