Revidirana lista infrastrukturnih projekata iz oblasti životne sredine

07.08.2020. 08:30 / Izvor: SRNA
Revidirana lista infrastrukturnih projekata iz oblasti životne sredine

Sačinjena revidirana lista infrastrukturnih projekata iz oblasti životne sredine.

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara sačinilo je revidiranu listu infrastrukturnih projekata iz oblasti životne sredine, čija ukupna vrijednost iznosi 1.464.116.622 eura.

Iz Ministarstva je saopšteno da je proces revizije pokrenut u julu prošle godine, a predložena revidirana lista potvrđena je tokom juna ove godine na sjednicama vlada Republike Srpske, Federacije BiH /FBiH/ i Brčko distrikta.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da je proces revizije liste infrastrukturnih projekata iz oblasti životne sredine pokrenut s ciljem izmjena i dopuna određenih projekata koji su predloženi u okviru programiranja procesa IPA dva i Akcionog dokumenta "Životna sredina 2020".

Prema njegovim riječima, proces revizije liste pokrenut je i zbog potrebe kandidovanja novih projekata, s obzirom na to da je Evropska komisija izrazila stav da neće podržavati niti finansirati projekte koji se ne nalaze na toj listi.

"Revidiranu listu sačinili smo u saradnji sa nadležnim institucijama u Republici Srpskoj, FBiH i Brčko distriktu. U odnosu na prvu listu koju je činilo 67 infrastrukturnih projekata, revidirana lista sadrži 129 projekata, od kojih su 56 projekti iz Republike Srpske, 68 je iz FBiH, dok su četiri projekta iz Brčko distrikta, a jedan projekat iz oblasti usluga vodosnabdijevanja odnosi se na cijelu BiH", istakao je Košarac.

Revidirana lista infrastrukturnih projekata iz oblasti životne sredine biće upućena na potvrđivanje Odboru za investicije BiH, a potom i Savjetu ministara na konačnu verifikaciju.

(Foto: Nezavisne novine)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti