Kapaciteti Luke Ploče za potrebe gospodarstvenika BiH

21.08.2020. 09:42 / Izvor: Akta.ba
Kapaciteti Luke Ploče za potrebe gospodarstvenika BiH

Na sastanku je razgovarano o unapređenju suradnje od interesa za gospodarstvenike Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković i direktor Sektora za javna dokumenta Mirko Bošković posjetili su Luku Ploče d.d. Hrvatska i održali sastanak s Hrvojem Livajem, predsjednikom Uprave, Draženom Pandžom, direktorom investicija i razvoja, i Antom Knezovićem, direktorom prodaje i nabave.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju suradnje od interesa za gospodarstvenike Bosne i Hercegovine,  s akcentom na pronalasku novih kapaciteta i korištenja potencijala terminalskih i drugih usluga u međunarodnom pomorskom prometu.

S obzirom na značaj ove teme, posebno za izvozno orjentirane tvrtke, učesnici sastanka dogovorili su održavanje prezentacije skladišnih i transportnih kapaciteta Luke Ploče u prostorijama Vanskotrgovinske komore BiH u Sarajevu u narednom periodu.

Podsjećanja radi, Luka Ploče raspolaže s ukupno sedam terminala koji omogućavaju profesionalnu uslugu u pomorskom prometu, lučke usluge, te usluge skladištenja robe i špedicije. Kategorizirana je kao luka univerzalne namjene, te služi za prekrcaj gotovo svih vrsta tereta koji se pojavljuju u međunarodnom pomorskom prometu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti