Partneri PK FBiH u oblasti digitalizacije u poljoprivredi prepoznati i u regionu

24.08.2020. 10:36 / Izvor: Akta.ba
Partneri PK FBiH u oblasti digitalizacije u poljoprivredi prepoznati i u regionu

Primjena savremenih poslovnih rješenja i digitalna transfomacija poslovanja predstavljaju nezaobilazan pravac razvoja privrede.

Privredna komora FBiH je u svojem strateškom djelovanju opredijeljena za pomoć članicama u sistemskom unapređenju njihovih poslovnih procesa i stvaranju uslova za povećanje konkurentnosti na domaćem i inostranom tržištu.

Kako ističe predsjednik PKFBiH Mirsad Jašarspahić, primjena savremenih poslovnih rješenja i digitalna transfomacija poslovanja predstavljaju nezaobilazan pravac razvoja privrede.

Privredna komora FBiH, zajedno sa svojim partnerom TQM Group, započela je inicijative u pravcu primjene ConnAgrIS platforme kao sistemskog rješenja digitalne transformacije u domenu poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda kroz Zadružni savez FBiH.

Jašarspahić ističe značaj ovakvog koraka, naročito što je poslije inicijative od strane PK FBiH i Zadružnog saveza FBiH, ista prepoznata od strane drugih sličnih institucija u regionu. U tom pogledu, partner Privrede komore FBiH u ovom procesu TQM Group je potpisao Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji i sa Zadružnim savezom Srbije.

I druge slične institucije u BiH i regionu su također iskazale interes za navedeno rješenje za digitalnu transformaciju u poljoprivrednoj proizvodnji, preradi i plasmanu proizvoda. Napominjemo da se radi o rješenju koje podržava sve aspekte sljedivosti kao jednom od najvažnijih zahtjeva standarda u proizvodnji hrane.

Ovakvi rezultati nam daju za pravo da i dalje istrajavamo u nastojanjima da privredi u različitim segmentima budemo servis i pomognemo u nalaženju najboljih trenutnih rješenja, od kojih je  u poljoprivredi sigurno ConnAgrIS.  

Privredna komora FBiH, prema riječima Jašarspahića, i u drugim oblastima analizira mogućnosti digitalne transformacije i traži odgovarajuća rješenja, o čemu će ubrzo sigurno biti više informacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti