Skaka pozvao poslodavce da odobre zaposlenim roditeljima slobodan prvi dan škole

01.09.2020. 07:35 / Izvor: Akta.ba
Skaka pozvao poslodavce da odobre zaposlenim roditeljima slobodan prvi dan škole

Septembar je uvijek asocijacija na početak nove školske godine koja donosi brojne izazove kako za djecu tako i za roditelje koji nerijetko nisu u mogućnosti zbog poslovnih obaveza prisustvovati prvom danu škole svoje djece

Septembar je uvijek asocijacija na početak nove školske godine koja donosi brojne izazove kako za djecu, tako i za roditelje koji nerijetko nisu u mogućnosti zbog poslovnih obaveza prisustvovati prvom danu škole svoje djece.

Takva praksa treba da se promijeni.

"Grad Sarajevo poziva sva javna i privatna preduzeća, ustanove, ministarstva kao i organe uprave da roditeljima čija djeca kreću u prvi razred omoguće da isprate svoju djecu iz svojih domova. Svim zaposlenim roditeljima treba odobriti plaćeno odsustvo kako bi jedan od najvažnijih dana u životu djeteta proveli sa njim, što Grad kao odgovoran poslodavac podržava. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka poželio je sretan početak škole prvačićima, poručivši im da za njih od 1. septembra počinje novi životni period, otkrivanje novih spoznaja i prijatelja", saopšteno je.

Posebno je riječi podrške uputio učiteljima i nastavnicima u ovom izazovnom periodu naglašavajući njihovu odgovornu i dragocjenu zadaću da svoja znanja s ljubavlju i strpljenjem prenose novim generacijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti