Za formiranje poslovne zone u Brčkom potrebno donijeti tehničke odluke

04.09.2020. 08:28 / Izvor: SRNA
Za formiranje poslovne zone u Brčkom potrebno donijeti tehničke odluke

Blažić je u izjavi novinarima podsjetio da je cilj formiranja slobodne poslovne zone u distriktu širenje poslovnih poduhvata.

Kancelarija za upravljanje javnom imovinom Vlade Brčko distrikta na tehničkom nivou treba da donese odluke o formiranju slobodne poslovne zone u distriktu i predloži ih Vladi na usvajanje kako bi mogli ići dalje u taj proces, rekao je jučer šef Vladinog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić.

Blažić je u izjavi novinarima podsjetio da je cilj formiranja slobodne poslovne zone u distriktu širenje poslovnih poduhvata i povećanje broja zaposlenih, te da je dio Memoranduma o razumijevanju koje je Vlada distrikta ranije potpisala sa "SKO" /SCO/ grupacijom "Studen i ko holding" /STUDEN & CO Holding GmbH/.

Izvršni direktor za ekonomska pitanja u kompaniji "Bimal" Ševal Suljkanović rekao je da je potrebna bolja koordinacija između različitih nivoa vlasti kako bi se prevazišli određeni problemi i izbjegle prepreke u realizaciji određenih poslovnih aktivnosti.

Suljkanović očekuje da će kompanije "Bimal" i "Studen Agrana" i u daljem poslovanju i imati podršku Ministarstva za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose u Savjetu ministara. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti