MIBO Komunikacije dobio certifikat za usklađenost prema ISO/IEC 27001:2013

16.09.2020. 08:31 / Izvor: Akta.ba

Ovaj međunarodni standard ne odnosi se samo na informacione tehnologije i informacije elektronskom obliku, već i na informacije u svim mogućim oblicima i medijima.

Kao rezultat uspješne implementacije sistema za upravljanje sigurnošću informacija u svim poslovnim procesima i upravljačkoj strukturi, kompaniji MIBO Komunikacije je dodijeljen Certifikat za usklađenost prema ISO/IEC 27001:2013 od certifikacijske kuće Bureau Veritas.

ISO/IEC 27001:2013 je standard za sistem upravljanja sigurnošću informacija čijom primjenom se osigurava očuvanje povjerljivosti, integriteta i raspoloživosti  informacija u svim poslovnim procesima. Ovaj međunarodni standard ne odnosi se samo na informacione tehnologije i informacije elektronskom obliku, već i na informacije u svim mogućim oblicima i medijima.

Certifikat za usklađenost prema ISO/IEC 27001:2013 predstavlja potvrdu usmjerenosti naše kompanije za minimiziranje svih rizika koji se odnose na sigurnost informacija na najmanju moguću mjeru kao i dokaz da naša kompanija sistemski upravlja sa svim poznatim rizicima po sigurnost informacija primjenom međunarodno priznatih sigurnosnih kontrola, uz kontinuirano poboljšanje sistema za upravljanje sigurnošću informacija. 

"Dobijenim Certifikatom prema ISO/IEC 27001:2013 naglašavamo najvažniji cilj – očuvanje povjerljivosti, integriteta i raspoloživosti svih informacija kojima upravljamo i raspolažemo, čime se svim našim korisnicima garantuje najviši nivo sigurnosti pri implementaciji naših poslovnih procesa", navode iz ove kompanije.

Poslovna izvrsnost prestavlja jedan od strateških ciljeva kompanije, a ovim uspjehom MIBO Komunikacije još jednom potvrđuje svoju opredijeljenost za stalno poboljšanje kvaliteta poslovanja, brigu o korisnicima te poslovnom ugledu i imidžu koji ima kao jedna od kompanija specijaliziranih za najsloženija rješenja i usluge upotrebe digitalnih tehnologija na tržištu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti