Most Ars Aevi ispisan neprimjerenim sadržajem odmah nakon farbanja i čišćenja

16.09.2020. 14:56 / Izvor: Akta.ba
Most Ars Aevi ispisan neprimjerenim sadržajem odmah nakon farbanja i čišćenja

Na području Općine Novo Sarajevo sve su učestalije devastacije javnih objekata.

Na području Općine Novo Sarajevo sve su učestalije devastacije javnih objekata, a posljednjih nekoliko dana i pješačkih mostova.

Nakon što je prije deset dana saniran most Ars Aevi u Vilsonovom šetalištu, u okviru kojeg je izvršeno čišćenje i farbanje oštećenih dijelova i ograde mosta, te dijela prostora za hodanje, prošle sedmice je u više navrata zabilježena uzastopna devastacija ofarbanih stubova i ograde mosta.

Nadležna Općinska služba odmah je poduzela hitne mjere jer su nesavjesni građani ispisali stubove neprimjerenim sadržajima i to nekoliko puta, odmah nakon ponovnog farbanja.

Budući da se radi o jednom od najprometnijih pješačkih mostova u Vilsonovom šetalištu, Općina Novo Sarajevo ovim putem apeluje na građane da čuvaju svoju imovinu, te da ukoliko uoče vandalizam na javnim objektima isti bez odlaganja prijave nadležnoj policijskoj stanici, kako bi se radilo na pronalaženju izvršilaca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti