Gospodarski forum u Orašju posvećen stabilizaciji poslovanja

22.09.2020. 16:04 / Izvor: Akta.ba
Gospodarski forum u Orašju posvećen stabilizaciji poslovanja

U utorak je održan Gospodarski forum na aktualnu temu vezanu za koronavirus, sa zdravstvenog ali i gospodarskog aspekta.

Na inicijativu Gospodarske komore Posavske županije (PŽ) i u suorganizaciji s Ministarstvom gospodarstva, rada i prostornog uređenja Vlade PŽ-a, u utorak je održan Gospodarski forum na aktualnu temu vezanu za koronavirus, sa zdravstvenog ali i gospodarskog aspekta.

Skupu su bili nazočni ministri u Vladi PŽ-a Dragutin Živković, Damir Živković i Mato Brkić, voditelj ureda Hrvatske Gospodarske komore u Veleposlanstvu RH u BiH Nikica Pažin predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH u Orašju Vjekoslav Vuković, kao i predsjednik Gospodarske komore Posavske županije Zvonko Mišković, priopćeno je iz Vlade PŽ-a.

Tijekom Gospodarskog foruma u Orašju specijalista epidemiolog pri Zavodu za javno zdravstvo Posavske županije Orašje Goran Pavić održao je predavanje o aktualnoj pandemiji koronavirusa, kako u svijetu tako i na području spomenute županije, s konkretnim pokazateljima te sugestijama koje podrazumijevaju i dalje pridržavanje svih epidemioloških mjera, kako u tvrtkama tako i u javnom prostoru, ukoliko ne želimo širenje epidemije.

"Ovo je naš treći forum a namjeravamo i dalje takvu aktivnost. Temu smo pojašnjavali poljoprivrednim proizvođačima, a ovo je forum usmjeren prije svega prema gospodarstvu. Mi smo pogranično područje sa Hrvatskom pa smo neke od tema usmjerili i na pitanja koje zanimaju naše poduzetnike", naglasio je Mišković te napomenuo da je ured Gospodarske komore sada izmješten iz ranijih prostora u Vladi PŽ-a u prostore koji se nalaze u Trećoj ulici u Orašju.

Ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutin Živković pojasnio je koje je Vlada PŽ-a i ministarstvo poduzelo mjere kako bi pomoglo gospodarstvu i ublažilo gubitke koje je prouzročila pandemija.

"Svoje aktivnosti smo usmjerili prije svega kako bi pomogli gospodarstvu te smatram da smo u značajnoj mjeri doprinijeli stabilizaciji poslovanja gospodarskih subjekata i rekao bih, ono što je bio naš imperativ, sačuvali radna mjesta što ćemo činiti i nadalje", naglasio je ministar Živković.

U izjavi za medije predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH u Orašju Vjekoslav Vuković pojasnio je teme razgovora s poduzetnicima iz Posavine.

"Razgovarali smo kako uskladiti određene certifikate, odnosno kako utjecati na Vijeće ministara da se usklade određeni standardi za izvoz roba s ovoga područja životinjskog porijekla. Također je razgovor vođen u smjeru kako pomoći poduzetnicima u ovoj industrijskoj zoni da se ona pretvori u dogledno vrijeme u jednu slobodnu zonu", kazao je Vuković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti