Narednih 30 dana tramvaji neće saobraćati od Marijin-Dvora do Baščaršije

02.10.2020. 10:48 / Izvor: Akta.ba
Narednih 30 dana tramvaji neće saobraćati od Marijin-Dvora do Baščaršije

Kako je ranije saopćeno iz Vlade Kantona Sarajevo, radovi vrijedni skoro 584.000 KM trajat će 40 dana.

Zbog rekonstrukcije dijela tramvajske pruge u Sarajevu od 2. oktobra do 1. novembra tramvaji će saobraćati od Ilidže do Željezničke stanice, saopćeno je iz preduzeća GRAS. Doći će do izmjena i u odvijanju autobuskog saobraćaja.

Kako su naveli, od Zemaljskog muzeja do Baščaršije umjesto tramvaja saobraćat će autobusi, a karta će važiti prilikom presjedanja iz tramvaja u autobus.

Usljed radova izmijenjena je trasa kretanja autobusa. Autobusi na liniji Dobrinja – Vijećnica kretat će se ulicom Franje Račkog, Vilsonovim šetalištom, Kotromanićevom do ulice Hiseta, a zatim ustaljenom trasom. Autobusi na liniji Hrasnica – Vijećnica kretat će se ulicom Franje Račkog, Vilsonovim šetalištom do ulice Vrbanja, a zatim ustaljenom trasom.

Autobusi na liniji Gornji Velešići – Drvenija kretat će se ulicama Halida Kajtaza, Zmaja od Bosne, Franje Račkog i Vilsonovo šetalište do Vrbanje, a zatim ustaljenom trasom, kao i ulicama Hamze Hume, Maršača Tita i dalje ustaljenom trasom u smjeru prema Gornjim Velešićima.

Promijenit će se trasa kretanja autobusa na linijama Buća Potok, Rajlovac i Reljevo Dom – Dobroševići i to zbog izvođenja radova na saobraćajnici u ulici Drinska od 1. oktobra do 30. novembra u vremenu od 22 sata. Umjesto sa Željezničke stanice vožnja će se odvijati sa terminala Otoka.

Riječ je o sanaciji pruge samo u jednom pravcu u dužini od skoro 369 metara. Ne radi se o sanaciji “S” krivine u oba pravca, već samo u jednom pravcu.

Kako je ranije saopćeno iz Vlade Kantona Sarajevo, radovi vrijedni skoro 584.000 KM trajat će 40 dana, a izvođač radova je konzorcij kompanija OK BAU iz Gradačca i Željo d.o.o. iz Konjica.

Kantonalni ministar saobraćaja Adi Kalem kazao je da je riječ je o prvoj rekonstrukciji ovog dijela pruge nakon 42 godine. Nadležni su pozvali građane na strpljenje dok se ne okončaju radovi.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti