Raspisana nabavka: Trebević dobija leteći toplovazdušni balon

14.10.2020. 12:57 / Izvor: Akta.ba
Raspisana nabavka: Trebević dobija leteći toplovazdušni balon

Ponuđač će izvršiti uslugu obuke za letenje toplovazdušnim balonom na Trebeviću.

JU Turistička organizacija ''JAHORINA'' - Grad Istočno Sarajevo kupuje toplovazdušni balon koji će biti instaliran na Trebeviću.

Nabavka i instalacija toplovazdušnog balona i obuka za letenje toplovazdušnim balonom objavljena je danas na portalu javnih nabavki.

Nabavka se sprovodi radi realizacije projekta koji promoviše boravak u prirodi na otvorenom duž linije dinarskih planina u Sarajevsko-romanijskoj regiji  (''Feel outdoor satisfaction in Green Line Via Dinarica of Sarajevo – Romanija Region'') finansiranog od Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ. Procijenjena vrijednost nabavke je 110.000,01 КM, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Ponuđač će izvršiti uslugu obuke za letenje toplovazdušnim balonom na Trebeviću, pri čemu se zahtijeva prisustvo instruktora letenja priilikom isporuke i probnog leta balona.  

Procijenjena vrijednost ove nabavke je 9.779,15 КM.

Rok za dostavljanje ponuda je 04.11.2020. godine do 10,00 časova. Ponude koje su dostavljene po isteku ovog roka će biti vraćene ponuđaču neotvorene, a biće izabrani oni koji ponude najnižu cijenu nakon povedene e-aukcije.

Inače, letovi balonom postaju sve popularnija atrakcija i da sve je onih koji žele doživjeti tu vrstu adrenalinskog iskustva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti