IT kompanije iz BiH biće promovisane u Turskoj

15.10.2020. 08:20 / Izvor: Akta.ba
IT kompanije iz BiH biće promovisane u Turskoj

Na osnovu prikupljenih podataka zainteresovanih kompanija VTK/ STK BiH će izradit katalog u elektronskom obliku.

Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine putem predstavništva u Istanbulu i dogovorom sa  Privrednom komorom grada Istanbula pokreće Projekat: "Promocija IT sektora Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj" koji bi podrazumijevao analizu tržišta Republike Turske i  promocije bosanskohercegovačke IT industrije na tržištu Republike Turske.

Odbor IKT asocijacije je na svojoj 14. Sjednici održanoj dana 8.10.2020.godine podržao projektnu aktivnost, i predložio  anketiranje domaćih IT kompanija kako bi se dobio kvalitetniji pregled ponude usluga, proizvoda kao i oblasti u kojima djeluju bh kompanije.

Na osnovu prikupljenih podataka  zainteresovanih kompanija VTK/ STK BiH će izradit  katalog u elektronskom obliku, a isti bi  koristio  prilikom obilaska nevladinih organizacija, firmi, klastera i poslovnih zona u Republici Turskoj. Uporedo bi se organizovali  online, B2B i radni sastanci zainteresovanih kompanija.

Iz VTK BiH pozivaju firme da uz popunjeni Anketni upitnik dostavite i logo firme, kao i fotografije vaših proizvoda koji prezentujete na e-mail:  sinisa.saric@komorabih.ba

Anketni upitnik možete preuzeti ovdje

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti