Stanić Grupa ponovo širi kompanijski portfolio, preuzimaju radiopostaju

19.10.2020. 09:17 / Izvor: Akta.ba
Stanić Grupa ponovo širi kompanijski portfolio, preuzimaju radiopostaju

Za pripajanje društva zadužuje se uprava društva da pripremi Plan reorganizacije.

Stanić Grupa ponovo širi kompanijski portfolio. Ovaj put namjeravaju reorganizirati Stanić Media d.o.o.Sarajevo pripajanjem RPŽ RADIOPOSTAJA d.o.o. Sarajevo - Radiopostaje Žepče, saznaje Akta.ba.

Pripajanje društva provešće se prema Planu reorganizacije

Za pripajanje društva zadužuje se uprava društva da pripremi Plan reorganizacije.

Bilans stanja i bilans uspjeha sa stanjem na dan 30.06 2020.godine temelj je za prijenos imovine i obaveza na društvo kojem se pripaja Stanić Media d.o.o.Sarajevo.

Podsjećamo, Stanić Grupa 2014. godine kupila je TV KISS i Radio KISS, i na taj su način ušli u medijski segment poslovanja. Kakos u tada kazali uključivanje televizijske kuće s velikim potencijalom u kompanijski portfolio, strateški je iskorak Stanić Grupe u medijski prostor Bosne i Hercegovine, a u perspektivi i u regiji.

Primarni cilj kompanije jest ponuditi gledateljstvu Bosne i Hercegovine moderan, kvalitetan i vjerodostojan programski sadržaj čime se želi značajno povećati udio u gledanosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti