Mitrović: Prioritet obnova mostova Brčko-Gunja

19.10.2020. 15:22 / Izvor: Akta.ba
Mitrović: Prioritet obnova mostova Brčko-Gunja

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović posjetio je danas Vladu Brčko distrikta i sa gradonačelnikom Sinišom Milićem razgovarao o aktuelnim temama.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović posjetio je danas Vladu Brčko distrikta i sa gradonačelnikom Sinišom Milićem razgovarao o realizaciji projekta rekonstrukcije mosta Brčko-Gunja te drugim aktuelnim pitanjima iz nadležnosti Ministarstva.

"Obustava teškog motornog prometa, odnosno korištenje mosta samo za promet lakih vozila i pješaka, izazvalo je nesagledive ekonomske posljedice, naročito privrednicima Brčko distrikta BiH. Rekonstrukcijom ovog mosta, izgrađenom prije 130 godina, ponovno bi se uspostavio teretni promet na graničnom prijelazu između Brčkog i Gunje koji je za Brčko distrikt više nego značajan, pogotovo za privredu, ali i Javno preduzeće "Luka Brčko", istakao je ministar Mitrović.

Gradonačelnik Milić je izrazio zadovoljstvo podrškom koju Ministarstvo pruža u realizaciji dva izuzetno važna projekta za Brčko distrikt BiH - revitalizaciji JP "Luka Brčko" i rekonstrukciji mosta na rijeci Savi koji je i granični prijelaz između Brčkog i Gunje, odnosno BiH i Hrvatske. "Ovi su projekti ključni za razvoj ekonomije u Brčko distriktu i sa najavljenom gradnjom autoceste iz pravca Banje Luke i Sarajeva dodatno će ojačati poziciju Distrikta kao sredine pogodne za privredne aktivnosti", naglasio je gradonačelnik Milić.

Nakon sastanka u Gradskoj vijećnici ministar Mitrović i gradonačelnik Milić obišli su i most Brčko-Gunja, a nakon toga sa direktorom Marinkom Viljušićem i JP "Luka Brčko".

Direktor Viljušić zahvalio se ministru Mitroviću na posjeti, ističući da je JP "Luka Brčko" od posebnog značaja za Bosnu i Hercegovinu kao jedina luka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti