Vlada Distrikta izdvojila 35.000 maraka za sufinanciranje projekata EU-a

27.10.2020. 07:39 / Izvor: Akta.ba
Vlada Distrikta izdvojila 35.000 maraka za sufinanciranje projekata EU-a

Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u ponedjeljak usvojila je Nacrt odluke o usvajanju kriterija i proceduri za dodjelu dotacijskih sredstava.

Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u ponedjeljak usvojila je Nacrt odluke o usvajanju kriterija i proceduri za dodjelu dotacijskih sredstava za sufinanciranje projekata Europske unije i drugih donatora u 2020. godini.

Predstojnik Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju Vlade Distrikta Miroslav Geljić kazao je da je ove godine izdvojeno 35.000 maraka i da su sredstva osigurana u Proračunu Brčko distrikta BiH za 2020. godinu, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

"Najviši nominalni iznos dotacijskih sredstava za sufinanciranje projekta koji se može dodijeliti iznosi 15.000 maraka i ne može biti ranije financiran iz proračuna Distrikta. Pravo sudjelovanja u raspodjeli sredstava imaju podnositelji zahtjeva koji su registrirani i imaju sjedište u Brčkom pod uvjetom da su već osigurali dio sredstava od Europske unije i drugih donatora. Ako podnositelji nisu opravdali potrošnju svih dodijeljenih sredstava iz proračuna Distrikta u posljednje tri godine, neće moći dobiti sredstva. Javni poziv bit će otvoren 15 dana od dana raspisivanja", kazao je Geljić.

Svrha dodjele grant sredstava za sufinansiranje projekata je da se doprinese unapređenju pojedinih oblasti u Brčko distriktu BiH, posebno: 

a)    procesa evropskih integracija i međunarodne saradnje;

b)   ekonomskog razvoja;

c)    društvenog razvoja;

d)   razvoja civilnog društva;

e)    borbe protiv korupcije;

f)    jačanja kapaciteta institucija Distrikta;

g)   odgovora na katastrofe i vanredne situacije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti