VTK BiH - AmCham: Digitalizacija poslovanja

28.10.2020. 16:21 / Izvor: Akta.ba
VTK BiH - AmCham: Digitalizacija poslovanja

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković održao je sastanak s Nedimom Hamzićem, generalnim sekretarom Američke trgovačke komore u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Vjekoslav Vuković održao je sastanak s Nedimom Hamzićem, generalnim sekretarom Američke trgovačke komore (AmCham) u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je razgovarano o procesu digitalne transformacije u Bosni i Hercegovini, te aktivnostima koje Komora planira poduzeti u narednom periodu kako bi svoje poslovanje uskladila sa zahtjevima i uslovima poslovanja u današnjem vremenu.

Digitalna transformacija je, kako je istaknuto, jedan od prioriteta u narednom periodu jer je to preduvjet za podizanje konkuretnosti ekonomije, ali i unapređenja niza drugih procesa koji su ključni za Bosnu i Hercegovinu na njenom evropskom putu.

Kako je ocijenjeno, digitalizacija u komorskom sistemu, značajno će doprinjeti unaprjeđenju usluga prema članicama, te olakšati i njihovo poslovanje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti