Održana edukacija o međunarodnim ugovorima

29.10.2020. 15:45 / Izvor: Akta.ba
Održana edukacija o međunarodnim ugovorima

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Konrad Adenauer Stiftung su realizirali webinar na temu "Međunarodni ugovori o slobodnoj trgovini i porijeklo robe".

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine  i Konrad Adenauer Stiftung  su realizirali webinar na temu "Međunarodni ugovori o slobodnoj trgovini i porijeklo robe".

Na webinaru, održanom 28.10.2020. godine, govorilo se o Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, sadržaju ugovora o slobodnoj trgovini, ugovorima o porijeklu robe, te uticaju pandemije koronavirusa (COVID-19) na trgovinu. Učesnici su informirani o implementaciji međunarodnih ugovora o slobodnoj trgovini i porijeklu robe.

Naglašeno je da je očuvanje slobodne trgovine veoma bitno za održavanje funkcionalnim lanaca opskrbe robom do krajnjeg potrošača u toku i poslije pandemije.

Webinaru je prisustvovalo 65 učesnika.

Predavač na webinaru bila je Elma Demir iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti