Akcija Staro za novo s popustom: Prikupljen 1.751 komad starih kućanskih aparata

04.11.2020. 15:41 / Izvor: Akta.ba
Akcija Staro za novo s popustom: Prikupljen 1.751 komad starih kućanskih aparata

Ova ekološko-prodajna akcija realizuje se u vlastitim maloprodajnim Gorenje STUDIJIMA u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici i Banja Luci.

Zaključno sa oktobrom u akciji "Staro za novo s popustom“ u Bosni i Hercegovini prikupljeno i sigurno zbrinuto 1.751 komad starih velikih kućanskih aparata ukupne mase 85.029 kg.

Ekološko-prodajna akcija „Staro za novo s popustom“ koju realizuje Gorenje Commerce d.o.o. u saradnji sa ovlaštenim operaterom ZEOS eko-sistem d.o.o. i ove godine daje odlične rezultate. Zaključno sa prošlim mjesecom u sklopu ove akcije prikupljeno je i sigurno zbrinuto ukupno 1.751 komad starih velikih kućanskih aparata iz cijele Bosne i Hercegovine ukupne mase 85.029 kg. Sa ovom količinom smo se približili prošlogodišnjem rezultatu, kada smo za godinu dana trajanja ove akcije prikupili i propisno zbrinuli 1.789 komada starih velikih kućanskih aparata ukupne mase 107.033 kg.

Ova ekološko-prodajna akcija realizuje se u vlastitim maloprodajnim Gorenje STUDIJIMA u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici i Banja Luci. U sklopu ove akcije, kupcima u Bosni i Hercegovini do 13. aprila 2021. godine, omogućena je povoljnija kupovina novog Gorenje aparata uz predaju starog kućanskog aparata na sigurno zbrinjavanje prilikom isporuke novog kućanskog aparata. Kupci imaju mogućnost zamjene starog velikog kućanskog aparata sa novim Gorenje aparatom uz dodatni popust od 5% i to za kategorije: ugradbenih pećnica, mašina za pranje suđa, mašina za pranje veša, sušilica, kombinovanih aparata za pranje i sušenje veša, frižidera, zamrzivača, škrinja i klima uređaja.

Pored mogućnosti povoljnije kupovine Gorenje velikih kućanskih aparata, kupcima u gradovima u kojima se nalaze poslovnice Gorenje STUDIJA, omogućeno je, u saradnji sa ovlaštenim operaterom ZEOS eko-sistem d.o.o., sigurno i besplatno odlaganje sitne električne i elektronske opreme u namjenski Zeleni namještaj. U ove pristupačne kontejnere moguće je potpuno besplatno odložiti na sigurno zbrinjavanje: baterije, sijalice, mobitele i sitnu električnu i elektronsku opremu.

Ekološka ideja akcije „Staro za novo sa popustom“ pokazuje društvenu odgovornost i brigu za očuvanje okoliša, našim a i budućim generacijama koje dolaze. Kategorije e-otpada koje su na ovaj način preusmjeravaju u reciklažu vrlo često možemo vidjeti nepropisno odložene u prirodi ili rijekama širom Bosne i Hercegovine, stoga je vrlo važno da tu praksu promijenimo i zajedno utičemo na izgradnju ekološke svijesti i navika, koje su temelj za sigurnu i čistu budućnost. Sve o akciji pročitajte ovdje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti