Vlada RS o akcionom planu za realizaciju 14 ključnih prioriteta EK

05.11.2020. 10:38 / Izvor: SRNA
Vlada RS o akcionom planu za realizaciju 14 ključnih prioriteta EK

Vlada Republike Srpske trebala bi da na današnjoj sjednici u Banjaluci razmatra Informaciju o procesu izrade akcionog plana za realizaciju 14 ključnih prioriteta.

Vlada Republike Srpske trebala bi da na današnjoj sjednici u Banjaluci razmatra Informaciju o procesu izrade akcionog plana za realizaciju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o pripremnim aktivnostima za peti sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između EU i BiH, te Informacije o učešću predstavnika Republike Srpske u Zajedničkom UN programu “Traženje zaštite, podrške i pravde za preživjele žrtve seksualnog nasilja tokom sukoba u BiH”, najavljeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Na dnevnom redu je i razmatranje Informacije o pokretanju inicijative za formiranje šumskoprivrednog područja “Ruđansko”, kao i Informacije o potrebi hitnog čišćenja melioracione mreže na području dubičke i srbačko-nožičke ravni u opštinama Kozarska Dubica i Srbac.

Na sjednici je predviđeno i razmatranje Informacije o potrebi investicionih ulaganja u Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” Kozarska Dubica, razmatranje Plana obrazovanja odraslih za 2020. godiinu, kao i prijedloga odluke o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Razvojnoj agenciji Republike Srpske.

Dnevnim redom je planirano i razmatranje Prijedloga odluke o davanju saglasnosti za cijepanje dijela parcele na zemljištu u vlasništvu Republike Srpske na Jahorini, kao i razmatranje Prijedloga odluke o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava Ministarstvu porodice, omladine i sporta za period od 1. januara do 31. oktobra u ukupnom iznosu od 219.102 KM.

Fotografije i kadrovi sa sjednice medijima će biti dostavljeni “vetransfer” linkom.

Nakon sjednice, koja je zakazana u 10.00 časova, predviđeno je saopštenje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti