Pokreće se "Laboratorij za djevojke" – inovativni koncept podrške djevojkama

23.11.2020. 15:33 / Izvor: Akta.ba
Pokreće se 'Laboratorij za djevojke' – inovativni koncept podrške djevojkama

Program će se razvijati kroz različite aktivnosti davanja podrške sadržajima koji na inovativan način skreću pažnju na važnost ulaganja u zdravlje, obrazovanje..

Predstavnici The United Nations Population Fund in Bosnia and Herzegovina (UNFPA BIH) 19.11.2020. godine održali su sastanak sa Nadijom Bandić, pomoćnicom federalnog ministra obrazovanja i nauke na kojem je prezentiran inovativni koncept podrške djevojkama – Laboratorija za djevojke.

Naime, UNFPA BIH i Fondacija Mozaik tokom 2020. godine razvili su Laboratoriju mira - sistem usmjeren ka pronalaženju inovativnih rješenja koje implementiraju mladi, a fokusiranih na očuvanje mira.

Prateći inicijalni uspjeh Laboratorije mira, UNFPA BiH u saradnji sa UNFPA Srbija i Fondacijom Mozaik pokreću novo zajedničko ulaganje – Laboratoriju za djevojke – gdje mladi iz Bosne i Hercegovine i Srbije mogu zajednički osmišljavati ideje i osigurati finansijska sredstva kako bi osnažili djevojke i pružili im podršku, prilike i resurse da izrastu u jake žene, a time i osigurali njihovu ravnopravnost u društvu.

Program će se razvijati kroz različite aktivnosti davanja podrške sadržajima koji na inovativan način skreću pažnju na važnost ulaganja u zdravlje, obrazovanje i ravnopravnosti djevojčica, a Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke pružit će svu stručnu, koordinirajuću podršku u tom procesu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti