Održana dvodnevna radionica "Implementacija online poslovanja"

27.11.2020. 12:15 / Izvor: Akta.ba

U okviru projekta "Program podrške poduzetnicama pogođenim korona virusom - implementacija online poslovanja" na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) održana je dvodnevna radionica.

U okviru projekta "Program podrške poduzetnicama pogođenim korona virusom - implementacija online poslovanja" koji provodi Privredna/Gospodarska komora FBiH u saradnji sa Gender Centrom FBiH, na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) održana je dvodnevna radionica o najvažnijim oblastima digitalnog marketinga. Organizator ove interaktivne radionice bio je IUS Life centar za cjeloživotno učenje koji je i ovaj put ponudio kvalitetan trening i prepoznao neophodnost prilagodbe online poslovanju u ovom vremenu, opšte-prihvaćenom kao novo normalno.

Korisnice ovog projekta su uposlenice u tekstilnoj industriji koja je za vrijeme pandemije pretrpjela značajne gubitke. Jedan od načina ublažavanja posljedica jeste i prelazak na online poslovanje te je ova radionica je imala za cilj da polaznicama prenese osnovna znanja o korištenju internet alata, digitalnog marketinga, itd.

Cilj projekta je  podrška poduzetnicama pogođenim koronavirusom u izradi i implementaciji novog - online načina poslovanja i edukacija u samostalnom upravljanju istim. Prelazak na online poslovanje nameće se kao neminovnost za sve privredne subjekte, jer je postao način  ublažavanja negativnih  posljedica te nastavak poslovanja online putem.

Projekat je finansijski podržan iz sredstava FIGAP II programa: Program za implementaciju Gender akcionog plana BiH (FIGAP II program 2018-2020), rezultat je saradnje Agencije za ravnopravnost spolova BiH - Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BIH, Gender centra Federacije BiH i Gender centra Republike Srpske, a njegov je cilj da osigura održivu provedbu Gender akcionog plana Bosne i Hercegovine. Program podržava Kraljevina Švedske, koju predstavlja Ambasada Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, putem razvojne agencije SIDA.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti