Za online nastavu se izjasnilo 60 posto nastavnika

03.12.2020. 15:01 / Izvor: Fena
Za online nastavu se izjasnilo 60 posto nastavnika

U vrtićima pojačati mjere zaštite na radu.

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo (SSOOiO FBiH - KO KS) proveo je anketu u svim osnovnim školama i JU "Djeca Sarajevo" Sarajevo, a u pet dana radnici su se izjašnjavali o načinu odvijanja nastave i radu vrtića.

"Gotovo dvije trećina ili 60 posto radnika u osnovnim školama izjasnilo se za online model od 1. do 9. razreda čime je poslana poruka ministru za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da svi nastavnici moraju imati iste uslove i isti tretman te da je Ministarstvo u proteklom periodu imalo nejednak tretman prema radnicima u razrednoj u odnosu na radnike u predmetnoj nastavi", navode iz Sindikata.

Kako se navodi iz Sindikata, više od dvije trećine radnika u vrtićima odnosno 68 posto smatra da rad u vrtićima treba biti organiziran kao i dosad, ali uz pojačane mjere zaštite na radu, dok 1/4 radnika smatra da rad u vrtićima treba biti organiziran na način da se uvede skraćeno radno vrijeme.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti