Stjepan Kumrić: Po čemu ćemo pamtiti 2020. godinu?

14.12.2020. 08:25 / Izvor: Akta.ba
Stjepan Kumrić: Po čemu ćemo pamtiti 2020. godinu?

Realizirali smo nekoliko zanimljivih i važnih projekata, i što je najbitnije zdravi i stabilni koračamo u 2021.

Uoči dočeka Nove godine, na izmaku "stare", obično sumiramo rezultate i izvlačimo određene zaključke za narednu godinu. Podsjećamo se lijepih, ali i onih manje lijepih trenutaka koji su obilježili prethodnih 365 dana.

Pandemija coronavirusa, gotovo sve nas je zaustavila u novim planovima, idejama, na putu ka boljem i većem.

U duhu ispraćaja ove "pandemijske" godine, u nastavku pročitajte osvrt godine Stjepana Kumrića, direktora kompanije Fabrika cementa Lukavac

Po čemu ćete pamtiti 2020. godinu?

- 2020. godina će se pamtiti po mnogo čemu, ali najprije po ovoj svjetskoj pandemiji koja je potpuno promijenila dosadašnji način života. U svim sferama rada i života morali smo se prilagoditi novim uvjetima, biti brzi, reagirati pravovremeno, sačuvati zadravlje ljudi, radna mjesta i proizvodnju. 

- Kakva je situacija u Vašoj kompaniji? Koliko je corona-kriza uticala na poslovanje?

- Uprkos korona krizi zadovoljni smo stanjem u našoj kompaniji. 2020. godina je na izmaku i naši rezultati su dobri, postigli smo zacrtane ciljeve. Nije bilo uvijek jednostavno, ali uz spremnost  i trud svih naših uposlenica i uposlenika uspjeli smo prevazići ove teške okolnosti. Realizirali smo nekoliko zanimljivih i važnih projekata, i što je najbitnije zdravi i stabilni koračamo u 2021. 

- Kakvu prognozu imate za post-coronsko vrijeme?

Teško je davati prognoze za post-koronsko vrijeme, jer još uvijek nismo sigurni kada stiže kraj pandemije. Ali vjerujem da će se naći adekvatna rješenja i za taj period. Trebamo biti pozitivni, ne posustati niti pred jednom krizom, jer svaka kriza je i izazov. Do prije nekoliko mjeseci nismo razmišljali o radu od kuće, digitalizaciji u raznim područjima i slično. Mi smo kompanija koja je orijentirana na nove tehnologije, inovacije, unapređenje svih segementa poslovanja u skladu sa savremenim kretanjima. Naša strategija je da i u budućnosti, nakon ove krize, nastavimo s modernizacijom, povećanjem udjela alternativnih goriva do mogućeg maksimuma, kao i daljim ulaganjima u zaštitu okoliša i edukaciju mladih naraštaja.

Planovi za 2021. godinu?

- Naši planovi u 2021. su da ispunimo ciljeve proizvodnje i prodaje cementa, te sprovedemo projekte za koje su stručnjaci naše fabrike tokom 2020. dobili vrlo vrijedne međunarodne nagrade. Radi se o inovativnim projektima u svrhu poboljšanja energetske efikasnosti na kojima sarađujemo i sa drugim ekspertima. I naravno, da budemo još uspješniji i bolji na zadovoljstvo svih nas ali i zajednice u kojoj živimo i radimo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti