Plasiranjem turističkih vaučera donekle popravljena situacija u turizmu

16.12.2020. 11:17 / Izvor: SRNA
Plasiranjem turističkih vaučera donekle popravljena situacija u turizmu

U Turističkoj organizaciji Bijeljina smatraju da je plasiranjem turističkih vaučera donekle popravljena situacija u turizmu.

U Turističkoj organizaciji Bijeljina smatraju da je plasiranjem turističkih vaučera donekle popravljena situacija u turizmu i da je Bijeljina i u ovakvim uslovima epidemije imala impozantan broj turista, prije svega u Banji "Dvorovi" i Etno-selu "Stanišići".

"Vaučeri jesu doprinijeli da ova godina ne bude propast", rekao je Srni sekretar ove ogradske organizacije Vlado Sofrenić.

Sofrenić je napomenuo da je mogućnost korištenja vaučera produžena i iza Nove godine tako da još nije kasno da ih ljudi iskoriste.

Iako je ova godina bila prepuna planova, on je rekao da su zbog pandemije virusa korona izostali Sajam turizma, Savska regata, Zlatni kotlić, umjetničke kolonije.

"Preusmjerili smo planove u sasvim drugom pravcu, ali na svu sreću Vlada Republike Srpske je reagovala i u saradnji sa Turističom organizacijom RS donijela odluku da plasira turističke vaučere", rekao je Sofrenić.

Prema njegovim riječima, Turistička organizacija "Hepi travel" izdala je više od 1.600 vaučera građanima Bijeljine koji su otišli na različite destinacije kako bi proveli svoje godišnje odmore ili produžene vikende.

"Imali smo na početku godine pokazatelje da bi ova 2020. godina mogla da bude više nego dobra što se tiče dolazaka turista, pogotovo stranih, međutim, pandemija, policijski sat, zatvaranje granica i sve što je uslijedilo je doprinijelo da se okrenemo sami sebi, domaćem turizmu, destinacijama koje nudi Republika Srpska", rekao je Sofrenić.

On je naveo da je najteža situacija u ugostiteljstvu.

Ističući da je mali broj stranaca u ovoj godini posjetio Bijeljinu i da su građani Srbije najčešći posjetioci u Bijeljini i Semberiji, on je izrazio nadu da će naredne godine početi normalni rad u oblasti turizma. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti