Trgovinska razmjena između Bjelorusije i BiH na niskom nivou

25.12.2020. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Trgovinska razmjena između Bjelorusije i BiH na niskom nivou

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine održao je sastanak s nerezidentnim ambasadorom Republike Bjelorusije za Bosnu i Hercegovinu Aleksandrom Ponomarevim.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Nemanja Vasić, održao je sastanak s nerezidentnim ambasadorom Republike Bjelorusije za Bosnu i Hercegovinu  Aleksandrom Ponomarevim. Tokom sastanka razgovarano je aktuelnoj saradnji izmđu dvije zemlje, te mogućnostima unapređenja iste, saopćeno je iz VTK BiH.

"Aktuelna trgovinska razmjena između BiH i Bjelorusije je na niskom nivou, ali postoje mogućnosti za  unaprjeđenje",  istakao je Vasić.

S tim u vezi, predložio je organizaciju sastanka sa predstavnicima Privredne komore Bjelorusije i zainteresovanim privrednicima na kom bi bili predstavljeni svi potencijali i mogućnosti uspostavljanja poslovne saradnje između kompanija.

Ambasador Ponomarev se zahvalio potpredsjedniku na upriličenoj posjeti i sastanku, te je iskoristio prliliku prezentovati aktuelne ekonomske pokazatelje Bjelorusije. Podržao je i prijedlog potpredsjednika Vasića za organizacijom sastanka, te stavio na raspolaganje kapacitet Ambasade za pomoć po svim pitanjima od interesa za unapređenje međusobne saradnje. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti