ZEOS eko-sistem prikupio rekordnih 2.334 starih velikih kućanskih aparata

08.01.2021. 10:20 / Izvor: Akta.ba
ZEOS eko-sistem prikupio rekordnih 2.334 starih velikih kućanskih aparata

Gorenje STUDIJIMA u saradnji sa ovlaštenim operaterom ZEOS eko-sistem d.o.o. u samo devet mjeseci trajanja akcije prošle godine, prikupljeno je rekordnih 2.334 starih velikih kućanskih aparata ukupne mase 111.657 kg.

U sklopu zajedničke ekološko-prodajne akcije "Staro za novo s popustom" koju sprovodi Gorenje Commerce d.o.o. sa svojim Gorenje STUDIJIMA u saradnji sa ovlaštenim operaterom ZEOS eko-sistem d.o.o. već drugu godinu zaredom u Bosni i Hercegovini u samo devet mjeseci trajanja ove akcije prošle godine, prikupljeno je rekordnih 2.334 starih velikih kućanskih aparata ukupne mase 111.657 kg.

Svi prikupljeni stari veliki kućanski aparati u ovoj akciji, koje su kupci predali na zbrinjavanje prilikom kupovine novih u Gorenje STUDIJIMA, te na taj način ostvarili dodatni popust od 5%, su predati na pravilno zbrinjavanje u skladu sa zakonom.

"Ova akcija nastavlja se i u tekućoj godini, a traje do 13. aprila. Svi zainteresovani kupci mogu u Gorenje STUDIJIMA u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Banja Luci i Zenici iskoristiti ovu pogodnost, gdje uz popust dobivaju besplatnu uslugu odvoza aparata sa njihove adrese", poručili su iz ZEOS eko-sistema.

Ovom akcijom obuhvaćene su sljedeće grupe aparata:

  1. mašine za pranje rublja,
  2. mašine za sušenje rublja,
  3. mašine za pranje i sušenje rublja,
  4. mašine za pranje posuđa,
  5. štednjaci i ugradbene pećnice
  6. škrinje, zamrzivači, frižideri,
  7. klima uređaji i ugradbene pećnice.

Učešćem u akciji građani pokazuju odgovornost i daju doprinos zaštiti okoliša, sprečavajući da ovaj otpad završi na nekoj od bosanskohercegovačkih deponija.

Više informacija o ovoj akciji možete saznati na Gorenje i www.zeos.ba. 

Link za akciju je ovdje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti