Mogući otkazi: Preispituju se uvjeti dodjele koncesije u Sarajevskom kiseljaku

30.01.2021. 08:22 / Izvor: HINA
Mogući otkazi: Preispituju se uvjeti dodjele koncesije u Sarajevskom kiseljaku

U kompaniji je zaposleno više od 300 radnika.

Općinsko vijeće Kiseljaka zatražilo je u petak od tvrtke Sarajevski kiseljak, u vlasništvu zagrebačke Jamnice, da preispita odluku o smanjenju broja zaposlenih, a pritom ne isključuje mogućnost redefiniranja uvjeta pod kojim im je dodijeljena koncesija za punjenje mineralne vode.

Kako je objavljeno iz Općinskog vijeća, na sjednici na kojoj su bili i predstavnici Uprave Sarajevskog kiseljaka, zatraženo je da ta kompanija i Jamnica plus d.o.o. Zagreb preispitaju odluke o smanjenju broja zaposlenika u Kiseljaku "imajući u vidu značajnu financijsku dobit koju poduzeće ostvaruje koristeći prirodni resurs općine Kiseljak".

Uz to, zatražili su od načelnika općine Kiseljak te općinskih službi da preispitaju sve pravne akte - od odobrenja do rješenja koje je Općina Kiseljak donosila za poduzeće Sarajevski kiseljak d.o.o. Kiseljak, prenosi Hina.

" Općinsko vijeće Kiseljak zadužuje načelnika općine Kiseljak i Općinske službe da u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Središnja Bosna preispitaju odluke i ugovor o dodjeli koncesije poduzeću Sarajevski kiseljak", navodi se u zaključcima.

U Sarajevskom kiseljaku nisu komentirali navodnu odluku o smanjenju broja radnika. U kompaniji je zaposleno više od 300 ljudi, a polovina ih je iz općine Kiseljak. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti