Primorac: HT Eronet 2020. završio s pozitivnim rezultatom

01.02.2021. 13:24 / Izvor: Akta.ba
Primorac: HT Eronet 2020. završio s pozitivnim rezultatom

Uprava HT-a uspjela je, u iznimno izazovnim gospodarskim i drugim prilikama, stabilizirati poduzeće, što je, u konačnici, dovelo do pozitivnog rezultata poslovanja za 2020.

Složena situacija prouzročena COVID-19 pandemijom tijekom 2020. godine, uveliko je utjecala na uvjete poslovanja većine gospodarskih subjekata, ne samo u BiH i široj regiji, već i u cijelome svijetu, samim time – i na poslovanje JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar.

Samo otvaranje poslovne 2020. godine za HT Mostar bilo je iznimno dobro, što su potvrđivali poslovni rezultati za prvi kvartal 2020. Nažalost, na samoj polovici prvoga polugodišta, dolazi do krize prouzročene COVID-19 pandemijom; preko noći se mijenja način rada i djelovanja, dolazi do promjene ukupnog poslovnog okruženja, što se posebice ogleda u promjeni navika korisnika.

Zahvaljujući brojnim mjerama poput optimizacije troškova u mnogim segmentima, te ulaganjem velikih napora u održavanje najviše moguće razine prihoda u danim okolnostima, Uprava HT-a uspjela je, u iznimno izazovnim gospodarskim i drugim prilikama, stabilizirati poduzeće, što je, u konačnici, dovelo do pozitivnog rezultata poslovanja za 2020.

"Pad prihoda kao posljedica potpuno promijenjene tržišne situacije je, uslijed izostanka dolaska turista i stranih posjetitelja u BiH, kao i zabrane putovanja izvan BiH (u prvome redu – naših poslovnih korisnika) bio posebno jak i izražen u roaming segmentu te u prepaidu (zbog lockdowna i zabrane kretanja na području cijele države), dovodeći do 7 milijuna KM manjeg prihoda od plana. S druge strane, zahvaljujući vrlo proaktivnom pristupu, uspjeli smo i u toj situaciji povećati našu pretplatničku bazu uvođenjem novih usluga i proizvoda, te smo, na taj način, uspjeli, barem djelomice, neutralizirati taj negativni učinak. Bitno je naglasiti da smo, primjerice, u ICT segmentu imali rast prihoda od 20% u odnosu na 2019. godinu. Drugi dio aktivnosti je bio usmjeren prema upravljanju svim troškovima kompanije, čime smo uspjeli ostvariti pozitivan poslovni rezultat na kraju godine. Stoga možemo reći da smo vrlo zadovoljni činjenicom da je kompanija uspjela prebroditi iznimno tešku godinu uz pozitivan rezultat.", ističe predsjednik Uprave Vilim Primorac u intervjuu za Večernji list.

U idućem razdoblju Primorac najavljuje da, unatoč pandemiji, nastavljaju s  širokim ulagačkim aktivnostima, ali ne samo kako bis odgovorili ovim izazovima u 2020. godini, nego se i pripremili se za daljnje iskorake u povećanju komunikacijske razine usluga tijekom postpandemijskog razdoblja, kada se budu oporavljali ekonomski i financijski kapaciteti tržišta.

"Upravo na taj način pokazujemo i potvrđujemo agilnost i fokusiranost prema korisnicima HT ERONET-a na cijelome bh. tržištu, s ponudom osnovnih, integriranih i inovativnih komunikacijskih usluga najšireg spektra. Istodobno težimo izgradnji suvremene infrastrukture i tehnologija u digitalnom dobu, što će biti naše usmjerenje i u budućem vremenu. Lansiranjem novih usluga, na svojevrstan način, već smo pokazali da spremno ulazimo u rano postpandemijsko razdoblje, a siguran sam kako ćemo pravodobno odgovoriti izazovima tržišta i nastaviti komercijalno lansirati nove usluge, za koje sam uvjeren da će ih naši korisnici prihvatiti i koje će također nedvojbeno podignuti komunikacijske karakteristike usluga na još višu razinu", napominje.

Isto tako, siguran je u zadržavanje kontinuiteta dobrih praksi zajedničkog, agilnog i pro-aktivnog pristupa zaposlenih.

"Naime, u ovom izazovnom vremenu pokazalo se da je djelovanje HT ERONET-a rezultat iznimnih radnih napora, visoke razine znanja, kao i specifičnog te bogatog iskustva zaposlenika poduzeća, koji su, u najvećem dijelu, odgovorili izazovima ovog vremena, usprkos ograničenjima s kojima se suočava cijeli svijet i Europa", zaključio je Primorac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti