Radna grupa za uspostavu helikopterske jedinice nastavlja rad

01.02.2021. 14:27 / Izvor: Akta.ba
Radna grupa za uspostavu helikopterske jedinice nastavlja rad

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica održao je danas sastanak sa stručnim konsultantom, inžinjerom vazduhoplovstva i instruktorom letenja Omerom Kulićem.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica održao je danas sastanak sa stručnim konsultantom, inžinjerom vazduhoplovstva i instruktorom letenja Omerom Kulićem, koji će nastaviti predvoditi Radnu grupu zaduženu za realizaciju projekta uspostave helikopterske jedinice MUP-a Kantona Sarajevo.

Na sastanku su dogovorene aktivnosti koje je potrebno realizirati, ali i da će biti izvršena obuka pilota koji će upravljati višenamjenskom letjelicom čija nabavka je planirana u narednom periodu, saopćeno je iz MUP-a KS.

"Kako smo već i ranije isticali, za helikopterom postoji dugogodišnja potreba i on će se, osim za operativne poslove MUP-a KS, koristiti i za civilne potrebe odnosno za misije traganja i spašavanja, za pomoć stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda, požara, poplava, zemljotresa, podršku za medicinske intervencije i u drugim teškim situacijama", kazao je ministar Katica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti