OV Novo Sarajevo: Zamjenici predsjedavajućeg radit će bez paušala

11.02.2021. 09:18 / Izvor: Akta.ba
OV Novo Sarajevo: Zamjenici predsjedavajućeg radit će bez paušala

U mandatnom periodu 2020-2024. godina, Džaka Nijaz, Salihagić Nedim i Kalamujić Majda obavljat će svoju dužnost volonterski.

Treća hitna sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo, kojom je predsjedavao zamjenik predsjedavajućeg Nijaz Džaka, održana je u srijedu 10. februara ove godine u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Na početku sjednice, vijećnici su usvojili Odluku kojom predsjedavajućeg Općinskog vijeća Roberta Plešea odsutnog zbog samoizolacije određene radi infekcije COVID-19 zamjenjuje zamjenik predsjedavajućeg Nijaz Džaka, a najduže šest mjeseci.

U mandatnom periodu 2020-2024. godina, Džaka Nijaz, Salihagić Nedim i Kalamujić Majda obavljat će svoju dužnost volonterski, a u skladu sa Prijedlozima Odluka o načinu obavljanja dužnosti zamjenika i zamjenice predsjedavajućeg Općinskog vijeća koji su danas dobili vijećničku podršku.

Razmatran je i Prijedlog zaključka o tajnom glasanju putem mobilnog tima kojim se reguliše način glasanja vijećnika Općinskog vijeća Novo Sarajevo koji su u izolaciji zbog zaraze SARS-CoV-2 virusom i oboljenja COVID -19 za izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva. Zaključak je podržan sa 26 glasova.

Sjednica je prekinuta na četvrtoj tački dnevnog reda, odnosno izboru vijećnika delegiranih u Gradsko vijeće Grada Sarajeva ispred Općine Novo Sarajevo i biće nastavljena kada se za to steknu uslovi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti