Razmotren prijedlog deklaracije o zaštiti rijeka

18.02.2021. 07:39 / Izvor: SRNA
Razmotren prijedlog deklaracije o zaštiti rijeka

Narodna skupština RS razmotrila je jučer Prijedlog deklaracije o zaštiti rijeka u Republici Srpskoj kojim se traži da Narodna skupština zahtijeva od Vlade RS da proglasi moratorijum na izgradnju malih hidroelektrana.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je jučer Prijedlog deklaracije o zaštiti rijeka u Republici Srpskoj kojim se traži da Narodna skupština zahtijeva od Vlade Republike Srpske da proglasi moratorijum na izgradnju malih hidroelektrana.

Deklaracijom je predviđeno da Narodna skupština Republike Srpske zahtijeva od Vlade da odmah ukine svaku vrstu javnih podsticaja za proizvodnju energije iz malih hidroelektrana, te da uz podršku EU podstiče ulaganja u istinski obnovljive i održive izvore energije planiranjem zadovoljenja energetskih potreba na osnovu široke javne rasprave sa obavezujućim zaključcima.

Predloženo je i da Narodna skupština zahtijeva od Vlade Republike Srpske da usvoji, primijeni i obezbijedi mehanizme izvršenja propisa o ekološki prihvatljivom protoku rijeka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti