Borba protiv korupcije bit će u fokusu rada Vlade TK

23.02.2021. 15:47 / Izvor: Akta.ba
Borba protiv korupcije bit će u fokusu rada Vlade TK

Tokom sastanka razgovaralo se o uspostavljanju efikasnih mehanizama za koordinaciju borbe protiv korupcije.

Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Una Harčin susrela se danas sa šefom Ureda misije OSCE-a u Tuzli Damirom Gnjidićem i predsjednikom Tima Vlade TK za prevenciju korupcije Miralemom Halilovićem.

Tokom sastanka razgovaralo se o uspostavljanju efikasnih mehanizama za koordinaciju borbe protiv korupcije, a u cilju donošenja Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u TK, kao i osnivanju Ureda za borbu protiv korupcije u Tuzlanskom kantonu.

Istaknuta je dobra dosadašnja saradnja OSCE-a i Tima Vlade TK za borbu protiv korupcije, te je izražena i dalja podrška radu ovog tijela. Također, Gnjidić je danas pohvalio ciljeve Vlade TK i aktivnosti koje će Ministarstvo za pravosuđe i upravu provesti na planu borbe protiv korupcije.

S tim u vezi naglašeno je da će OSCE-a i u narednom periodu u slučaju potrebe za realizacijom zajedničkih aktivnosti biti na raspolaganju Timu, Ministarstvu pravosuđa i uprave, ali i Vladi Tuzlanskog kantona u cjelini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti