Vlada HNK demantuje navode o mogućem zatvaranju tog kantona

17.03.2021. 08:31 / Izvor: Akta.ba
Vlada HNK demantuje navode o mogućem zatvaranju tog kantona

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) oglasila se saopćenjem u kojem demantuje medijske navode da je premijer tog kantona Nevenko Herceg najavio mogućnost zatvaranja HNK.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) oglasila se saopćenjem u kojem demantuje medijske navode da je premijer tog kantona Nevenko Herceg najavio mogućnost zatvaranja HNK.

Iz Odjela za odnose s javnošću Vlade HNK je saopćeno da je u pojedinim medijima danas objavljena "iskrivljena" informacija o tome kako je predsjednik kantonalne vlade Nevenko Herceg najavio "mogućnost zatvaranja HNK", te kako je komentirao da "u Hercegovinu na lude provode vikendima dolaze i iz Hrvatske".

"Nakon jučerašnjeg čina potpisivanja Kolektivnog ugovora između Vlade HNK i Sindikata policije HNK, odnosno nakon konferencije za novinare koja je potom uslijedila, danas se u dijelu medija pojavila iskrivljena informacija na koju, s ciljem istinitog informiranja javnosti, reagiramo. Dio medija danas je objavio vijest da je Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNK, najavio mogućnost zatvaranja kantona i da je komentirao kako u Hercegovinu na lude provode vikendima dolaze i iz Hrvatske. Niti jedna od navedenih tvrdnji nije tačna. Odnosno, odgovarajući na konkretan novinarski upit o stanju s pandemijom koronavirusa u HNK, predsjednik Herceg niti jednom riječju nije spomenuo mogućnost zatvaranja kantona, niti je govorio o dolascima posjetitelja iz drugih sredina u HNK", kaže se u saopćenju.

Kako se dalje navodi, s obzirom da su jučerašnjoj konferenciji za mediji prisustvovale brojne novinarske ekipe, te su izjave Hercega dokumentovane audio i video zapisima, lako je provjerljiva istinitost navoda iz službene reakcije Odjela za odnose s javnošću Vlade HNK.

"Ovim putom još jednom apeliramo na kolege novinare da prenošenju izjava pristupaju s oprezom i maksimalnom preciznošću kako bismo ubuduće izbjegli slične nesporazume koji mogu izazvati nelagodu i uznemirenost zainteresirane javnosti", saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Vlade HNK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti