Besplatna vakcinacija u Srbiji za privrednike i zaposlene u RS

25.03.2021. 11:10 / Izvor: Akta.ba
Besplatna vakcinacija u Srbiji za privrednike i zaposlene u RS

Privredna komora Srbije uz podršku Vlade Republike Srbije, obezbijedila je putem Komorskog investicionog foruma zemalja Zapadnog Balkana proces imunizacije za privrednike i zaposlene.

Privredna komora Srbije uz podršku Vlade Republike Srbije, obezbijedila je putem Komorskog investicionog foruma zemalja Zapadnog Balkana (KIF ZB6), čije su članice privredne komore zemalja u regionu, proces imunizacije za privrednike i njihove zaposlene iz ovih zemalja.

Imunizacija vakcinom AstraZeneca zakazana je za predstojeći vikend, odnosno u subotu i nedelju 27. i 28. marta u Beogradu, zbog čega Privredna komora Republike Srpske poziva sve zainteresovane privrednike da se popunjavanjem upitnika, koji se nalazi na Internet stranici Komore prijave najkasnije do petka, 26. marta, kako bi spisak prijavljenih uputili u Privrednu komoru Srbije.

"Poziv se odnosi isključivo za privredna društva iz Republike Srpske i pravne oblike organizovanja: d.o.o., a.d., ortačko društvo, podružnice u Republici Srpskoj. U ovom momentu moguće je prijaviti 10 osoba po jednom privrednom društvu. Međutim, Privredna komora Republike Srpske poziva privredna društva koja imaju veći broj zainteresovanih za vakcinaciju da nam dostave spisak svih zainteresovanih, ako je moguće danas do kraja dana, kako bi se sagledao broj zainteresovanih iz svih zemalja i procijenila mogućnost obezbjeđivanja vakcinacije većem broju zaposlenih", navodi se u saopćenju. 

Imunizacija će biti vršena na Beogradskom sajmu. Prilikom vakcinacije popunjava se standardizovan formular (koji sadrži i saglasnost za vakcinaciju) koji se, takođe, nalazi na Internet stranici Privredne komore Republike Srpske. Formular treba da popune svi koji dolaze na vakcinaciju. Na ovaj način će se znatno ubrzati postupak vakcinacije.

"Napominjemo, prevoz do Beograda i nazad prirvednici obezbjeđuju u sopstvenoj režiji, ali su oslobođeni plaćanja vakcinacije i obaveze posjedovanja PCR testa prilikom ulaska u Republiku Srbiju, jer će Privredna komora Srbije najaviti njihov ulazak u zemlju", saopćili su iz PKRS. 

Svi podaci koji se prikupe obrađivaće se u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka i neće se distribuirati izvan potreba koje propisuje Vlada Republike Srbije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti