Projekat Rural.ba želi biti jedinstveni glas ruralnog turizma u BiH

02.04.2021. 12:53 / Izvor: Akta.ba
Projekat Rural.ba želi biti jedinstveni glas ruralnog turizma u BiH

Agencija Balkantina je uz podršku Vlade Švicarske uputila javni poziv poslovnim subjektima, domaćinstvima i pružateljima usluga ruralnog turizma da se registruju na zajedničkoj platformi www.rural.ba.

Agencija Balkantina je uz podršku Vlade Švicarske uputila javni poziv poslovnim subjektima, domaćinstvima i pružateljima usluga ruralnog turizma da se registruju na zajedničkoj platformi www.rural.ba, projektu za razvoj ruralnog turizma od koje će koristi imati i korisnici i biznis.

Ta web platforma razvija i nudi turističke usluge, proizvode i sadržaje u ruralnim krajevima BiH, uz fokus na zadovoljavanje potreba ljubitelja ruralne gastronomije, kulture, prirode i avanturizma, a implementira se i kroz aktivnosti MarketMakers projekta.

Za učešće se mogu prijaviti svi registrirani poslovni subjekti koji obavljaju djelatnost u ruralnim krajevima, ruralna domaćinstva, proizvođači s prodajom na kućnom pragu i drugi učesnici kojima je potreban jedinstveni glas o gastronomskoj i turističkoj ponudi, kulturnim i rekreativnim sadržajima u ruralnim krajevima u BiH. 

Uključivanjem što većeg broja biznisa u projekat, lakše će se skrenuti pažnja na nedovoljno iskorištene lokalne turističke potencijale ruralnih područja, posebno u vrijeme otežanog kretanja  izvan granica BiH.

Platforma www.rural.ba će poslužiti i kao servis za prezentaciju i uvezivanje seoskih domaćinstava. Ruralne destinacije i sadržaji koje one nude  preko platforme će se lakše povezati sa domaćim i stranim gostima te turističkim i razvojnim agencijama.

Istovremeno, seoska domaćinstva će lakše profilirati i brendirati svoju ponudu, širiti bazu gostiju, uvezivati se, te tako racionalnije iskoristiti prirodne, kulturne, gastronomske i druge sadržaje u svojoj okolini.

Rural.ba platformu odnedavno prati i kampanja “Haj’ na selo” koja poziva stanovništvo da posjeti bh.sela kao najpoželjnje turističke destinacije. Kampanja se realizira na pet kanala društvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter, Linkedln i Youtube, saopćeno je iz agencije Balkantina.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti